Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 10 September 2015

Nak tengok wayang free?

assalamualaikum semua,

aku ada cerita yang aku tengok wayang free kat SINI aritu kan? sebenarnya agenda tengok wayang bukanlah agenda wajib bagi keluarga kami... tapi kami start tengok wayang bila dah mula berkahwin..

shah pun belajar tengok wayang dari aku...huhuhu...

tapi selalunya kami akan tengok cerita yang ok je la... dan bila dah ada anak ni lagilah asyik la tengok kartun je manjang... tapi buat masa sekarang ni ekonomi tak stabil makanya pembelian tiket wayang hanya dibuat 2 kali setahun... itu pun disebabkan kami dapat tiket percuma... nak tau macamana aku dapat tiket free ni? haaa... tunggu ok..baca sampai abis...jangan ngelat...

sebenarnya kat kuantan ni tak banyak panggung wayang... dulu ada 2 je...satu kat Komplek Teruntum (kami tak pernah pegi yang ni)...dan satu lagi kat Berjaya Megamall Kuantan... yang kat Berjaya ni cawangan Golden Screen Cinema (GSC) (kami rajin pegi sini pasa tiket dia lagi murah)... pastu sekarang dah tambah lagi satu kat East Coast Mall ...yang ni pun cawangan GSC....

ok aku nak cerita macamana aku boleh dapat tiket percuma pulak...

memula kami jadi ahli dulu kat laman web Golden Screen Cinemas ...percuma je pun... cuma klik dan daftar je... pastu ada ruangan kat dalam tu... kejap aku tunjuk...

korang gi kat website dia dan klik login kat belah kanan atas tu...untuk daftar baru klik join...


tiket percuma
GSC website







lepas tu korang masuk akan ada ruangan kat belah nak korang tu pilihan...macam kat bawah ni...

nampak tak yang ada pin biru tu...haaaa klik kat situ
korang klik kat member rewards yang ada aku letak pin biru tu...

terus dia akan keluar macam ni....

klik kat birthday movie coupon

klik kat pilihan untuk birthday voucher....

dia akan keluar benda macam ni pulak...borang untuk korang isi dan tunjukkan bersama kad pengenalan kat kaunter masa nak tuntut tiket nanti....

tiket wayang percuma
Borang tiket wayang percuma


tapi pastikan tiket yang nak dituntut adalah dalam bulan kelahiran korang... contoh korang lahir macam aku 3 Januari..jadi korang boleh tuntut dari tarikh 1 Januari sampai la ke 31 Januari sahaja ok...lebih dari tu dah tak laku...

dan satu lagi korang kena tuntut movie yang ada tanda * je kat movie tu... kalau korang tengok website GSC tu memang nampak jelas la movie apa je yang boleh tuntut...yang pastinya movie baru memang tak boleh la....

dan disebabkan bulan ni adalah bulan kelahiran shah...maka kami tuntut 2 tiket free tu dan kami tambah sikit duit untuk 3 tiket kanak-kanak yang mana harganya RM6.50 satu di GCS East Coast Mall...jumlah bayaran untuk tiket tambahan adalah RM19.50... itu belum masuk lagi Popcorn combo lagi tu...hukhukhuk....cuba bayangkan kalau takde tiket free...kopaklah poket...

alhamdulillah rezeki kami jugak... sekarang ni GSC tengah buat promosi Combo F & N macam ni....

promosi F & N

dan tetiba pulak ternampak ada promosi lagi tadi... huhuhu....

menarik kan?


nak tau cerita apa kami tengok? tarra....







susah betul nak dapat gambar diorang duduk elok-elok...hehehe...

yang penting dapat tengok senyuman di muka anak-anak...walau hakikatnya anak-anak tak pernah tau ummi dan ayah cuma dapat tengok wayang bila ada tiket free....hukhukhuk....

korang nak dapatkan jugak tiket percuma ni? jom klik Golden Screen Cinemas..

ada promosi lain jugak tau!




p/s hari ni jerebu dah ok sikit kan....lega tengok matahari....


Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

Lina berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum,

haha boleh cuba ni sbb bulan sept ni bulan birthday suami, thanks for sharing

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waalaikumusalam lina... hehe.. try jgn tak try.. sama2..

idzwa kamaruddin berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tak pegi redeem lagi bulan nie..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

idzwa...gi redeem cepat dik...