Logo KBBA

Ahad, 12 Februari 2017

Anak-anak bergembira di De Rhu Beach Resort

assalamualaikum semua,

hari ni rasanya sangat puashati bila tengok anak-anak senyum gembira.. sebagai seorang ibu rasanya kenikmatan melihat anak gembira tu tak dapat nak diluahkan dengan kata-kata.. sebab itu ada ibu yang sanggup buat apa saja semata-mata nak tengok anaknya gembira kan?

pakej de rhu beach resort kuantan
tengok la muka gembira ni semua
aku macam tu jugak.. hari ni ada program family day atau Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari 2017 di De Rhu Beach Resort selama 2 hari 1 malam.. alhamdulillah aku rasa banyak pengisian berguna walau baru separuh perjalanan program.. tak sia-sia kami luangkan masa untuk datang.. 



kemas dan selesa biliknya

siap ada pilihan bilik yang best macam ni kalau sesiapa nak gi honeymoon tau


dapat bilik yang cantik dan bersih pulak dari De Rhu Beach Resort tu.. yang paling aku suka resort ni sediakan kelengkapan sejadah dan al quran tanpa perlu request pun.. pssstt.. wifi dia pun laju gila dimana korang berada pun tau..


sejadah dan al-quran

bilik air

toiletries

bukan tu je kemudahan paling penting yang orang perempuan suka iaitu seterika dan papan penggosok pun ada sekali dalam bilik tau.. diulangi dalam bilik tanpa direquest.. anak-anak paling suka layan Disney Channel kat tv tadi masa tunggu ayah dia balik.. untuk anak orang yang tak pakai astro atau unifi di rumah, ni merupakan percutian best la buat diorang..


bergambar dengan tok gajah di pintu masuk
susah betul nak dapat semua muka

tak cukup setakat tu tau.. harga bilik kat sini amat berpatutan dari harga RM140 hingga ke RM500 dan buat yang terasa nak buat event atau majlis atau berasa nak anjurkan hari keluarga kat sini ada banyak je pakej yang disediakan yang aku rasa menepati citarasa dan berbaloi untuk korang cuba.. antaranya pakej Family day atau Hari Keluarga yang disediakan bermula dari harga RM300 untuk satu keluarga tau ! 


semua dah termasuk tu penginapan dan makan minum


haa mana nak cari yang berbaloi macam ni kan ? kalau nak tau dewan je ada 10 buah tau.. iya.. 10 buah! haa.. pilih je nak dewan macamana.. nak yang dalam bangunan.. kat luar.. menghadap laut.. macam-macam la yang ada.. 









ditambah pulak dengan kemudahan sampingan yang ada jugak disediakan macam gymnasium, kolam renang dan padang yang luas untuk aktiviti sukaneka untuk hari keluarga.








padang yang luas


eh belum cerita lagi pasal aktiviti lain yang boleh korang buat jugak kat sekitar De Rhu Beach Resort ni kan? ada aktiviti lasak jugak tau.. ada perkhidmatan ATV yang boleh korang sewa ikut pakej yang disediakan.. yang ni aku cerita kemudian sebab ada gambar lagi menarik nak kongsi.

kemudahan ATV






jadi selain dari aku dapat ilmu dari berbagai sudut yang ada.. anak-anak jugak tumpang bergembira.. pagi tadi masa ajak balik ke rumah dari rumah maktok dia, anak-anak dah mula protes macam nak marah.. sebab tak puashati kena balik awal.. tapi bila diberitahu nak balik kemas baju sebab nak pergi hotel.. senyum dah mula terukir.. semua sibuk tanya bila kita nak pegi dah..

dan sampai-sampai tadi je dah ada pulak barang yang tertinggal dan shah kena patah balik untuk ambik.. semua dah moyok balik sebab hati memasing dah kat kolam je dah.. 

tapi aku sejukkan jugak dengan ajak makan putu piring Beserah dan pizza sedap dari salah seorang usahawan asnaf Lembaga Zakat Selangor ni.. sedap dan lembut pizzanya walau dah sejuk.. terfikir tadi.. mujur jauh kalau dekat dah ku order dah ni.. haha..


putu piring Beserah yang sedap

pizza dari Lembaga Zakat Selangor yang tak kurang ssedapnya
dan lepas makan pizza, shah elok je sampai dan anak dah siap-siap nak mandi kolam.. bijak tak ummi dia?


jom! kakak tak sabar nak mandi

adik pun jugak hihi

esok kita sambung ye.. aku nak tidur dulu.. ada aktiviti lagi best menanti esok.. selamat malam.. eh sebelum terlupa nak kongsikan info untuk korang yang berminat nak stay kat De Rhu Beach Resort atau nak adakan sebarang majlis boleh la hubungi pihak De Rhu Beach Resort melalui:




Telefon : 09 - 557 9000



Cerita menarik lain

22 Luahan Ikhlas:

Nurul Syahirah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe.. excitednye dia.. :D

Absolute Yana berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

They look super happy with their stay...

Siawsiaw Life berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

have a great moment with kids ^^

~ Everest ~ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Your kids sure look like they enjoyed their stay at the resort!
I miss having putu piring and looking at the pic of it makes my mouth water!

Sharon Lee berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

It was a really good experience holiday with your lovely kids! They looks like having a lots of fun =D

memmet lenggeng berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seronok kan, tengok anak gembira

Sherry berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

love the smile of your kids, they so happy.
a great stay there! I haven't go before.

Bearhy Hui Ying berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Your kids looks so happy!!!next time I can go there for fun too..

Em berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Can see from the smiles on your kids' faces they really enjoyed their holiday. I have not explored Pahang yet, I'll keep this resort in view the next time I go there.

Rawlins GLAM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

enjoy the holiday and enjoy the company - thatis one great combination

Miera Nadhirah Tan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

budak budak nampak memang nampak macam enjoy sesangat... memang seronok tengok budak happy macam tu...

Emarieys berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak ada rezeki nak jumpa cikgu ita kat sana..hehe...seronok lah anak-anak kan..dapat mandi kolam sepuasnya.

mas saari berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Memang best datang sini, terutama kolamnya yang besar tu. Puashati mandi!

Nina Mirza berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seronok tengok anak-anak ceria.
Cantik kemas selesa nampak bilik kat De Rhu

iffah hussin berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Next time, Nak try naik ATV tu sewa pon murah jer

Christy berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aww the kids are having so much fun! And the room rates are really reasonable too!

Nadia Johari berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jelesnya lahai nengok..

azni berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pool dia mmg best giler kan.......

Akif Imtiyaz berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah seronok sangat dapat sama2 join family day kbba9 kali ni..first time jumpa kita kan..alhamdulillah moga ukhuwah yg terjalin akan kekal hingga hjung nyawa.

hainom OKje berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rajin jugak hang join Kelab Ben Ashaari tu ye Ta....
Macam tak pernah sampai je Ta, entah bilalah nak sampainya....
Nak bercuti cutian ni, kalau boleh memang nak pakej yg murah ek...boleh jugak jimat hihi

anazarin dotcom berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cantik tempatnya

Lea Azleeya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Huwaaaa seronoknya dpt bercuti... Family Day..

Akak lea baru follow blog akak.. Nape boleh terlepas pandang ni.. Adehh.. Sori..