Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 10 Oktober 2017

Sekali dia keluar Vivo V7+ la pulak !

assalamualaikum semua, tadi aku baru je cerita pasal Vivo V5 tetiba hari ni nampak iklan Senheng dan SenQ dah mula jual Vivo V7+ la pulak.. (tulis ayat sambil tarik rambut ok).. stress.. hahaha.. korang dah kenapa hah? adoiii.. dah la aku tahap kecewa dah terbeli awal.. kali ni dia keluar pulak Vivo V7+ dengan harga yang sangat berbaloi ! ok ini memang masuk kategori mengancam jiwa dah ni.. kenapa aku cakap macam tu? sebab... meh kita tengok spesifikasi Vivo V7+ ni dulu..

penjual vivo malaysia
Vivo V7+


Vivo V7+ ni didatangkan dengan 2 warna iaitu warna hitam dan gold (pujaan hati aku selamanya.. haha).. antara ciri-ciri yang jadi idaman kalbu tu ialah :


  • 5.99" Fullview display
  • Octa-core 64bit Processor
  • 4 GB RAM dan 64 GB ROM
  • Ada 3 slot card ( 2 simcard dan 1 SD kad)
  • 24 MP Kamera Depan
  • 16 MP Kamera Belakang
  • 3225mAh Li-ion bateri


dah baca spek kan.. ? meh kita tengok gambar pulak.. huhu..

5.99" FullView Display

64 GB ROM

16MP Kamera Belakang

24MP Kamera Depan


dan sekarang ni aku nak bagitau kat mana aku patut beli.. eh korang la.. apa aku pulak.. #eh.. hahaha.. buat masa sekarang ni dah ada di kedai Senheng dan SenQ yang berdekatan tau.. harga dia memang berbaloi.. dengan spesifikasi macam kat atas tu korang cuma perlu bayar dengan harga RM1499 je tau.. haa.. nampak tak? tak ke berbaloi tu? dan sempena promosi pelancaran ni korang akan dapat satu beg galas (backpack) dan voucher Watson bernilai RM10 secara percuma ! wah dapat telefon.. hadiah percuma pun dapat.. peluang baik la untuk sesiapa yang cari telefon pintar yang baru ni.. 


Beg galas percuma - promosi perlancaran


Telefon pintar Vivo V7+ ni dah memang mula dijual di Senheng dan SenQ sejak 29 September 2017 aritu lagi tau.. dan sekarang ni tengah rancak penjualannya.. kalau korang taknak terlepas peluang mari la tuju ke cawangan Senheng dan SenQ yang terdekat.. 

Mesti ada je yang nak tau kenapalah kena beli kat Senheng dan SenQ ni kan? padahal ada je cawangan yang banyak kat luar tu jual telefon pintar Vivo ni.. haa.. kalau nak tau sebabnya kat SenHeng ni ada tawaran menarik yang mana korang boleh pilih pilihan bayaran macam berikut :


Bayaran penuh atau bayaran ansuran selama 24 bulan tu!
RM1499 sahaja !



*(Ansuran 24 bulan terbuka kepada Maybank, Maybank Amex, Public Bank dan HSBC (akan datang Citibank))



bukan tu saja tau.. korang boleh dapat keistimewaan tambahan jika jadi ahli PlusOne macam :

  • tambahan 1 tahun waranti bagi Ahli PlusOne (kalau nak jadi ahli masa tu pun boleh, cuma tambah RM12)
  • bagi ahli sedia ada kena log in ke website www.senheng.com.my atau www.senq.com.my
  • layak untuk penghantaran ke rumah secara percuma termasuk Sabah dan Sarawak 


dah cerita pasal penghantaran percuma haruslah kena bagitau macamana nak beli secara online kan ?
korang boleh terus ke website Senheng untuk maklumat lanjut dan pembelian :


Website Senheng : Vivo V7+


ada jugak program untuk Trade-in untuk dapat rebat bagi pembelian telefon baru tau.. kalau korang berminat boleh terus ke cawangan Senheng yang berdekatan atau boleh ke website kat bawah ni untuk maklumat lanjut..


Website Senheng : Trade In Phone


maklumat dah bagi.. harga pun dah bagi.. cara mudah nak beli pun dah bagi.. jom mimpi.. eh jom pegi beli.. hehehe... 


Harga Vivo V7+



Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow cantik la selfie

Bahrain Ramlan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Harga dah mampu milik dah tu. hehe

Warisan Petani berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tentu best kamera dia.

I am LZ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salah satu smartphone idaman saya..
Semoga ada rezeki, amin 😊..