Catatan terkini

Kisah Tempe dan Resepi Tempe Goreng Kunyit

Imej
Assalamualaikum semua, ada ke kalangan pembaca blog aku ni seorang peminat tempe macam aku juga? Kalau ada korang komenlah nanti ya korang suka makan tempe dalam masakan yang macamana. Kot-kot la resepi tempe goreng kunyit aku ni nanti terlalu biasa je kan..manalah tau. Contents Tempe Tempe daun Tempe adalah makanan berasaskan kacang soya yang melalui proses penapaian untuk menjadikannya satu makanan yang sedap. Ada yang kata tempe dengan tauhu ni keluarga yang sama. Semuanya gara-gara diperbuat dari kacang soya.Tapi sebenarnya tempe sangat berbeza. Ia lebih keras dan berbau kuat. Korang suka tempe goreng ke, atau suka tempe dimasak sambal pedas tempe goreng yang garing-garing tu ke? Atau korang suka tempe dimasak dalam bentuk kuah macam asam rebus tempe atau masak singgang tempe atau masak lemak tempe atau masukkan je tempe dalam ramuan lain jadi macam kuah lontong. Hish, aku yang tulis ni yang terus rasa macam nak makan tempe. Asal Usul Tempe Tempe berasal dari

Check up minggu ke 37..

salam semua..

lama menyepi kan..hujung minggu lepas aku balik kg sementara boleh balik lagi..hari isnin lak cuti untuk check up kat klinik jln gambut..

check up kali ni simple je..cuma timbang, check blood pressure dan scan je...

timbang kali ni: turun balik ke 67.6kg aik ..baru nak senang hati kan...? :(
blood pressure cam biasa je: 120/70
scan lak...haaa yg ni agak menarik...sebabnya bila doc tengah2 scan nak ukur kepala perut..kaki semua tu...tiba tang kaki la yang best masa doc scan tu terang2 dia kangkang...hehe..nampak jelas 2 ketulan di situ...dan akhirnya aku dengan ini mengconfirmkan yang bayi yang akan keluar ini lelaki...hehehe...dan berat baby dah jejak 3.4kg plus minus 0.2kg..semangat ko..

hmmmm...nak letak nama apa ye?

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus