Follow my blog with Bloglovin

Ahad, 12 Disember 2010

Mail ikan bakar




salam semua,

malam semalam kami makan seafood...tak jadi lak nak gi SR...tekak aku ni teringin noooo nak makan seafood lak...kami gi la kat Mail Ikan Bakar...dekat gak dengan umah...kalau dari umah kena u turn sikit la tapi disebabkan kami keluar gi beli botol susu baru kat najmi so balik tu leh la menyinggah...

citer sal botol susu ni nak tau sebab apa aku tukar...dulu dia pakai brand 1st year yg ada 2 lapis tu..tapi sejak cikgu lama berenti..berkakah botol tu bila balik ke rumah aku tengok...ngeri...tu yang buat keputusan tukar botol lain tu..kali ni ambik botol MAM tapi aku tukar puting safety first yg wide neck..alhamdulillah tadi dah try dia ok je...

eh sambung balik citer sal seafood tadi...restoran Mail Ikan Bakar ni kalau dari bandar sebelah kiri jalan kat simpang sebelum masuk ke tanjung lumpur...

ni kali kedua kami gi sini...masakan dia tip top gak la..dulu kami try tomyam dgn ikan bakar..aku suka tomyam dia..

kali ni kami ambik ikan bayang merah buat stim halia, ketam berlada, kerang rebus, sayur campur dan sup kosong...nasi kosong 3 dan air sirap, fresh oren dan 2 air suam...semua tu RM36.60...sangat2 berpatutan kan...mesti kami datang lagi pasni...ikan stim tu pun marveles ko...tak sesia menerai....kalau datang kuantan jangan lupa singgah sini ye...

meh layan gambar... Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

36.60 salah kira tu..sbb yg kira tu x p sekolah.sy p mahal

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tanpa nama, penilaian yang kira tu tak pegi sekolah sangat tak betul rasanya.. tengok la menu apa yang kami makan tu.. yang simple..walau ambik ketam tapi cuma seekor dan seekor ikan je.. lagipun harga ni masa tahun 2010 sblm minyak atau barang2 lain naik harga..kerang tu cuma rm3 sepinggan berbanding sekarang yang paling kurang pun rm5.. kami pun dah lama tak makan kat luar lagi sejak semua barang naik..