Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

live dari spital...





salam semua,

hari ni secara live dari Hospital Pakar Kuantan...semua anak2 dah tidur...so boleh la menaip entry jap kat blog..ceh..macam ramai sangat lak anak kan..kekeke...alamak hantu game dah bangun lak..sah jap lagi dia nak main game lak ni...jap ye nak bg ummi abiskan entry ni dulu ye...

hari ni dah masuk hari keempat kami kat sini...adik dah makin ok dah leh minum susu dan ketawa2..kalau tak cam kesian sangat rupa dia..

semua org tanya nape kami tak gi Hospital Besar/HTAA..jawapan aku senang dan pendek je..aku serik dengan pengalaman masa abang long dan adik masa umur 3 hari dulu..jadi-jadi la...

kat sini kami ambik bilik single..room 112..boleh tahan harga bilik dia rm160 sehari lum masuk makan lagi...makan kami beli kat luar je...jimat sikit...bil entah berapa tah..tapi tawakal je la...anak punya pasal..keja kuat2 kalau bukan untuk anak utk sapa lg kan? memula aritu dpt bilik 4 org sebilik tapi susah nak control abg long, asyik keluar masuk je..dah la aku nak kena jaga adik lagi...last2 kami tukar ambik single..sudahnya dengan shah sekali tidur berkampung kat sini..hahaha..

rutin kami kat sini pepagi adik kena puasa dr kul 7am sampai 9am..sebelum kul 9am kena pastikan abg long dah mandi...kul 9am kami jalan2 sesama naik tingkat 4 untuk buat physioteraphy kat adik...sian lak bila dia nangis2 bila kena suction tu..apa nak buat dik...ummi terpaksa...tak sampai hati ko...

lepas siap suction kami kena gi bawah lak...ni bukan masuk jadual adik pun tapi jadual wajib abg long..beli jajan n menan...siap dah tau dah nak tekan2 button kat lift tau..dari tingkat bawah dia siap syor lagi "aik angga la mi" (naik tangga la mi)...cehh..metang la ummi ko ni 'lebih besar sikit' ko suruh senam lak ye...sib baik 1 tingkat je...

ehhh...dia sambung tidur lak..leh la ummi taip lelama lagi..hehehe...

dah tu balik ke bilik ummi bagi adik susu, kat sini dia fully breastfeed...aku nak bagi gak botol tapi shah tak kasi..lepas tu aku bagi adik ubat pastu susu lagi bagi pujuk sikit..pastu dia tidur manjang..kena kejut setiap 1 jam untuk bg susu..alhamdulillah dia minum walaupun kejap2..

kul 1 ni lak dah start puasa untuk buat suction kul 3pm nanti..
k la shah dah balik dah bawak barang2 order tadi..ceh mcm budak delivery lak ye..hehe..sorry bang..

k ni gambar anak2 aku kat spital ni..dengan ummi dia interprem sekali...layan..

Ulasan

  1. semoga bb cepat2 sembuh ..
    sedih pulak akak baca ari2 kena suntik .. huhuhu manalahh tahan kann ..
    bb kenapa sebenarnya dikk ??
    hsp pakar kuantan tuu akak selalu gi sbb ada budak2 praktikal nursing .. skrg dah x der rasanya ...

    BalasPadam
  2. mekasih kak...dia dah sihat dah skrg..
    sy lagi sedih kak...kat KSH tu doc buat depan mata kita...wah..x leh tahan dengar dia nangis..
    ada lg bebudak praktikal tp yg KPJ punya je la..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus