Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Mail ikan bakar




salam semua,

malam semalam kami makan seafood...tak jadi lak nak gi SR...tekak aku ni teringin noooo nak makan seafood lak...kami gi la kat Mail Ikan Bakar...dekat gak dengan umah...kalau dari umah kena u turn sikit la tapi disebabkan kami keluar gi beli botol susu baru kat najmi so balik tu leh la menyinggah...

citer sal botol susu ni nak tau sebab apa aku tukar...dulu dia pakai brand 1st year yg ada 2 lapis tu..tapi sejak cikgu lama berenti..berkakah botol tu bila balik ke rumah aku tengok...ngeri...tu yang buat keputusan tukar botol lain tu..kali ni ambik botol MAM tapi aku tukar puting safety first yg wide neck..alhamdulillah tadi dah try dia ok je...

eh sambung balik citer sal seafood tadi...restoran Mail Ikan Bakar ni kalau dari bandar sebelah kiri jalan kat simpang sebelum masuk ke tanjung lumpur...

ni kali kedua kami gi sini...masakan dia tip top gak la..dulu kami try tomyam dgn ikan bakar..aku suka tomyam dia..

kali ni kami ambik ikan bayang merah buat stim halia, ketam berlada, kerang rebus, sayur campur dan sup kosong...nasi kosong 3 dan air sirap, fresh oren dan 2 air suam...semua tu RM36.60...sangat2 berpatutan kan...mesti kami datang lagi pasni...ikan stim tu pun marveles ko...tak sesia menerai....kalau datang kuantan jangan lupa singgah sini ye...

meh layan gambar...

Ulasan

  1. 36.60 salah kira tu..sbb yg kira tu x p sekolah.sy p mahal

    BalasPadam
    Balasan
    1. tanpa nama, penilaian yang kira tu tak pegi sekolah sangat tak betul rasanya.. tengok la menu apa yang kami makan tu.. yang simple..walau ambik ketam tapi cuma seekor dan seekor ikan je.. lagipun harga ni masa tahun 2010 sblm minyak atau barang2 lain naik harga..kerang tu cuma rm3 sepinggan berbanding sekarang yang paling kurang pun rm5.. kami pun dah lama tak makan kat luar lagi sejak semua barang naik..

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus