Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 21 November 2011

banjir lagi hari ni... waa...

salam semua,

pagi ni kami kecoh serumah.. hehe... takde la kecoh sangat pun... kecoh sikit je pun... sebabnya abg long terbabas pulak kencing kat tempat tidur hari ni...

aku pelik jugak... agaknya sebab hujan sepanjang malam tadi agaknya... dah la dia tidur sampai ke kawasan abg ngah.. terkencing la pulak... tak pasal2 mengangkut tilam keluar pulak hari ni...

kalau ikutkan dia dah kami aturkan kencing sebelum tidur semalam... tapi nak buat camne kan nak jadi.. redha je la... malam ni kalau tilam tak kering kena la diorang tidur atas toto je jawabnya... dah la hari ni cuaca maca suram je ni... ntah2 sampai petang agaknya...

buat sahabatku adak... tahniah bermula langkah pertama... cabaran memang besar... huhu...

aku ni pun abg long setiap sejam aku tanya... kalau lupa setiap 2 jam... tapi disebabkan dia dah putus botol susu jadi aku tak risau sangat... malam langsung la aku tak kisah.. (tu yg boleh terbabas tu)...

anak2 semua setakat 2 orang ni aku dah train bila umur setahun je malam2 memang jenis yang tak minum susu masa tidur... (kes ummi ayah nak tidur lena ni tau)... macam abg ngah yang hari ni genap 1 tahun setengah ni pun... dia minum susu last dalam pukul 9@10 malam je... pastu terus tak menyusu sampai pagi... kalau paling awal menyusu pun pukul 9@10 pagi pulak... awal2 dulu memang dia selalu mintak susu sebelum subuh camtu... lepas tu dah tak dah.. mungkin dah biasa... tapi aku kena pastikan dia makan kenyang2 sebelum tidur...

p/s korang yg nak cuba jadual susu tu dialu2kan... tentu tidur korang lebih bermakna lepas ni.. Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: