Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 30 Mei 2017

Apps Hotel Kuala Selangor pilihan hotel murah yang best!

Pilihan hotel terbaik di Kuala Selangor

assalamualaikum semua, tetiba je pulak teringat tak cerita lagi pasal trip kami bercuti singkat ke Kuala Selangor lepas habis majlis photoshoot raya KBBA aritu rupanya.. punyalah lama.. dah selamat berjalan abis pusing Kuala Selangor dan dah siap balik kampung ronda JPO lagi tu.. hahaha.. bertabahlah baca cerita imbas kembali dalam blog Cerita Ita ni ye.. gini la rupa kalau bukan blogger sepenuh masa dan menulis bila ada masa terluang..

gambar ihsan google


ok kali ni disebabkan kami cari dalam masa yang agak singkat dan bajet tak berapa nak ada sangat, maka kami buat keputusan nak duduk kat hotel yang murah-murah je la.. hotel memula pilihan kami ialah Apps Hotel Kuala Selangor.. bunyi macam pelik je kan? macam aplikasi kat telefon pintar pulak dah.. haha.. tapi hotel ni serius best dan berbaloi.. asalnya konon aku nak bawak adik aku Azza join sama photoshoot dan kami menginap terus la kat Kuala Selangor tapi kemudiannya dia tak jadi ikut dan akhirnya kami menginap kat Premier Times International di Seri Kembangan.. tu nanti aku cerita ok..

terbaca pulak kat blog Yanty pasal hotel ni dan makanan shell out dia yang sedap kat blog Kak Sue pulak.. harus la aku rasa boleh tempah hotel ni.. aku pun terus je telefon terus ke hotel dan booking untuk semalam je.. dan kami dapat bilik family dengan harga RM159 je sekali sarapan pagi.. ada satu katil Queen dan 1 katil single.. alhamdulillah selesa la untuk kami anak beranak.. tapi agak tak best sebab takde tingkap untuk jenguk luar.. orang kampung macam kami ni macam rasa terkepung kalau takde tingkap..

gini la rupa lebih kurang bilik kami cuma takde tingkap ihsan google jugak


tapi yang paling mengujakan aku ialah harga bilik dia yang dah bersekali dengan sarapan.. dan sarapan dia memang sangatlah terbaik ok.. macam hotel biasa la yang sediakan sarapan.. ada nasi lemak.. mee dan pilihan air jugak.. tapi yang ni lebih terbaik pasal dia sediakan jugak sambal sotong gergasi yang memang sedap sangat-sangat.. segar pulak tu sotongnya.. siapa yang taknak kan..? lelagi la bila mengenang sewaktu berada di bulan Ramadhan ni haa.. huhuhu... 
tempat makan dia ihsan google jugak



eh lupa nak cakap jugak yang hotel ni ada sediakan pilihan untuk pakej makanan yang berkerang tu.. ala yang lambak-lambak tu.. macam yang yanti cerita tu.. aku tengok harga pakej dia agak berbaloi jugak la.. cuma masa tu aku tak terasa nak makan..

dan yang paling best sebenarnya ialah ada Jeti di belakang hotel ni yang menyediakan perkhidmatan melihat kelip-kelip di Sungai Kuantan, Kuala Selangor.. harga ok la tak mahal mana cuma aku masa tu tak tau dan tak sempat nak pergi untuk meninjau kawasan.. dan nak balik tu baru la ada peluang gi jenguk-jenguk kat jeti dan apa yang ada kat situ.. sempat la abg ngah menjatuhkan selipar dia dalam lumpur kat tepi jeti tu.. hahaha.. bertabahlah ummi mengutip pulak sambil membebel..

insyaAllah aku akan ceritakan pulak nanti pengembaraan kami di Kuala Selangor ni dan apa yang kami buat sepanjang berada di Kuala Selangor ni..  (maaf entri ke Kuala Selangor mungkin tak dapat disiarkan.. entah kenapa gambar yang aku transfer semuanya crash.. sedih.. itu sebab semua gambar adalah ihsan google)..








Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

Nadia Johari berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah menarik yee

Zie Azi berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalu lalu kalu balik balik kmpong

Kak Sue berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah dah sampai sana siap tido lagi tu.. ehehehe..

atiehilmi dot com berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waa.. best nye !! walaupun dekat tapi tak tau plak ade hotel best kat sana..