Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Makanan special makan berdamai untuk pengantin

Makanan special makan berdamai untuk pengantin 

assalamualaikum semua,  aritu aku ada cerita pasal  kenduri kahwin alang kan.. tapi belum tunjuk lagi gambar makanan yang ada masa kenduri tu kan.. ala tapi banyak makanan yang aku lupa nak ambik gambar la masa tu.. banyak gangguan.. terutama bila dah lapar.. 

Makanan special makan berdamai untuk pengantin 


tapi tak nafikan la lauk kenduri ni sangat best la kan.. terutama makanan untuk makan berdamai pengantin tu haa.. tapi bukan boleh makan selalu-selalu jugak ni.. bahaya.. haha.. mencanak berat badan naik ni haa.. jenuh la nak bagi kurang kg yang bertambah tu semua.. 

haha.. itu cerita yang dah lepas janganlah nak dikenang.. kang rasa berdosa pulak makan kang.. haha.. jadi jom kita tunjuk je la gambar makanan sedap tanpa rasa bersalah.. heheee.. 

kita sempat jeling apa ada depan pengantin tu..haha

ada kuih dangai la!

orang baca doa hadi dah makan.. haha

kek pengantin yang cantik!

kami sebenarnya tengok telur yang bercucuk dengan ayam golek tu haa...

alamak terpusing pulak gambar ikan siakap 3 rasa ni

tapai pulut.. diorang cakap sedap!


anak-anak paling kagum sebenarnya tengok tembikai kuning tau.. sampai balik tu kami sempat singgah beli tembikai kuning yang kebetulannya ada dijual di tepi jalan kat Felda Lok Heng tu.. 

Ceritaita

Ulasan

  1. kek cntik...udang tu mmg menu wajib makanan pengantin kan

    BalasPadam
  2. Bila kenduri kahwin, antara menjadi perhatian adalah makanan pengantin selain dari bilik pengantin..kalau skodeng bilik pengantin very the mokcik bawang

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus