Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 30 Disember 2009

merajuk

kelmarin aku merajuk dgn shah..masa petang kami balik keja tu shah ajak beli donut yg aku nak sesangat tu (big apple donut)..bila dah beli kami makan sambil balik ke umah..
sampai umah je lepas mandi semua aku tetiba terasa nak makan ikan bakar..terus la suggest kat shah nak makan kat tg lumpur..

dia kata yang dia penat sangat..mmg aku faham dah 2 malam berturut2 dia kena keja malam, tambah lak dengan takde cuti sekarang ni..cam kesian gak tapi hati aku ni haa..meronta2 nak rasa ikan bakar...camne ek..?

aku pun terus suh dia beli ikan kat pasar jaya gading yg dekat dgn umah aku tu je..aku suh dia cari ikan cencaru...dah macam terasa2 cicah dengan air asam..sementara tunggu dia balik umah aku dah siap masak nasi, goreng sayur kacang dgn tomato dan siap buat air asam dah..aku pikir nanti kalau shah balik tinggal bakar ikan je..sedap tu cicah dengan air asam..cam dah meleleh air liur dah tu...

tetiba lepas sejam shah balik dgn hampanya dia kata xde ikan cencaru...la..sedih tul rasa hati ni..cam nak je drive sendiri keta tu gi carik kat mana2 pun...pastu dia bising2 nape aku x ckp awal2 nak makan ikan cencaru bakar la...lepas dia bebel2 aku terus buat tak tau hidang nasi semua hadap makan dengan hakimi...sambil makan tu menitik air mata aku terkilan..sedih tau aku dah siap prepare air asam lg tu...

bila dia tgk aku menangis lagi la dia bising2..terus aku kata kalau ita menyusahkan abang dan ita salah, ita mintak maaf...terus dia diam dan kata bukan nak carik salah sapa2..last2 dia kata esok abang carikan..

memang betul semalam dia gi beli ikan tu kat giant tp kan betul orang cakap orang mengandung ni memang pelik agaknya..aku tak lak terasa nak makan lagi ikan tu dah..dia bawak balik pun aku tak sibuk2 nak siang ke apa ke...last2 aku tidur je tanpa makan apa2 pun malam tadi..pelik kan...hai..dugaan untuk dia la kot agaknya...sabar je la ye bang...pembawaan budak tu...hehe(aku pinjam ayat yanti ni).. Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

KesahKu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

isk...aku kali nih cam serik nak berangan2 bayangkan makanan..
tapi kan...
ade skali, aku mimpi..
mak aku ke MIL masak siput sedut masak lemak cili api ngan batang keladi..tp aku x sempat rasa, abis kena makan ngan anak buah aku.
menangis2 aku dalam mimpi tu...

sampai skang...aku pendam aje siput tu jauuuhh dalam ati tau...
kang kalo aku mintak2, takut asben aku bagi 'siput' dia lak
huwaaaa...waaaa..
eh..terlucah plak..

isk...aku dah 4 tahun x jumpa cencaru tau..
ari tu balik, ade aje aral melintang nak makan cencaru tu...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pun sama la ngidam nak makan siput masak asam pedas dengan keladi..tapi time aku nak manjang je xde siput tu..last2 abah aku suh aku balik je johor nanti dia ajak shah cari sama2 siput tu..harap2 ada la rezeki masa aku balik nanti..