MOGTT check up - versi tak jadi - Cerita Ita                                                             MOGTT check up - versi tak jadi Langkau ke kandungan utama

MOGTT check up - versi tak jadi

memula aku nak cite pasal MOGTT versi tak jadi ni... hari tu 17hb nov 09, aku dengan bersemangatnya berpuasa start kul 10 mlm tu tak makan apa2...pasalnya esok aku kena buat MOGTT kat KD kempadang...MOGTT ni stand for modified oral glucose tolerance test...
alasan kena buat pasal mak aku ada history pesakit diabetes, jantung dan darah tinggi..kiranya full package la...hehe..dulu masa aku ngandung hakimi pun kena buat jugak...tapi masa tu result negative...so selamat...

ingat kali ni nak tipu je..kata aku takde keluarga yg ada sejarah apa2 penyakit pun...pasalnya? tak sanggup la nak minum air gula tu...cam nak termuntah aku dibuatnya..tp memikirkan benda2 cam ni berisiko maka tak jadi la aku berbohong...aku dah halau tau setan tu jauh2...hehehe...

sesampai aku kat klinik, hulur kad semua siap paking baik punya depan tv...siap bawak bekal lagi tau...almaklumlah aku kul 8 dah makan ni nak kena puasa lagi 2 jam lebih kurang...fuyoo..lama lagi tu...dalam 10 min lepas tu misi panggil.. awak datang utk mogtt je kan? aku jawab a'ah...semalam kita ada call tp tak angkat..kami nak bagitau test tak jadi sebab takde sugar...tarikh akan datang kami akan bagitau kemudian ye...

terus pastu aku tepon shah, nasib baik dia tak jauh leh pusing ambik aku lak...baru aku ingat ada 3 misscalled semalam masa aku tgh buat kes kat pm room tapi aku tak tau sapa..aku call balik tapi no busy...so aku ignore je la...klinik rupenya...looorrr...bekal aku la...dalam keta gak aku makan....hehehe...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum