Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

update..update..update..

pagi ni nak mula menaip entry balik setelah 2 minggu ku tinggalkan...2 minggu ni ni dihujani macam2 halangan...kepala sakit berminggu2 dan broadband yang macam apa dlm 2 minggu ni...sbb musim hujan ni kot...dan akhirnya hari ni aku menaip semula...dan hari ni ada beberapa entry aku nak masukkan..

entry pertama, staff kami azizul meninggalkan kami secara rasminya pada 13hb nov 09 kerana diminta melaporkan diri pada 15hb nov 09 di MVK bukit tengah...kesian dgn azizul ni..mintak tangguh 2 bulan pun tak dapat....hari jumaat tu kami buat majlis perpisahan utk dia...semua diminta buat ucapan...aku...? sempat cakap terima kasih pd dia dan air mata tak tertahan lepas tu....sadis wooo....

jadi bermula 16hb nov 09 baru ni aku dapat staff baru....alahai...ni yang letih nak cite ni....kami kat sini tgh berhempas pulas nak menjayakan persijilan ISO ...tetiba lak staff kena tukar...dah la banyak method yang melibatkan seksyen bakteriologi yang aku jaga...aduhai...akit kepala....betul selama 2 minggu lepas sakit kepala yang amat sangat menyerang aku....sampai tak leh tidur..tak leh pikir...semua tak leh la....nak makan ubat takut lak ada kesan sampingan kat baby yang baru je bape minggu nak hidup ni...sian kat dia...

naik minggu kedua lak staff baru amik cuti belajor...adoiiii...lagi la macam terhentak makcik ni....tak daya la...minggu kedua lak mula LA mengadu yg PPS baru tak kenal organ dan banyak procedure dia tak tau...Ya Allah...dugaan lagi.... tabahkan hati hambamu ini ya Allah...

aku ingat lagi surat reject azizul punya penangguhan tu...siap tulis penangguhan ini akan menyebabkan masalah pada operasi MVK bukit tengah..peh....sekarang ni sapa lak nak jawab masalah operasi kat MVK kuantan ni???

dah la auditor tetiba bg date utk ascessment bln 2..haru betul....tp pagi ni aku lega sikit rayuan utk tangguh ascessment tu ke bln 3 atau 4 berjaya...alhamdulillah...so sebelum aku bersalin ni kena pulun dulu la...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus