Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 2 Februari 2011

hari yg ceria!


salam semua,

ceria sungguh rasanya pagi ni...sebabnya matahari mula menampakkan sinarnya...lega sikit rasanya..tapi angin masih kuat kalau sebelah malam...kalau dari rumah tu leh dengar ombak menderu2....kuat betul..kalau sapa yang tak biasa dengar, bunyinya macam bunyi kereta atas jalan raya yang sibuk..camtu la bunyinya...masa memula duduk tepi pantai ni pelik gak dengar bunyi tu (ingat kereta tak putus-putus lalu kan...hehe jakun la tu)...bila shah cakap baru aku perasan...ooo..rupanya bunyi OMBAK!

dan hari ni kami leh gi keja naik motor...alhamdulillah...

cerita sal anak2 jap la ye,

memula abg long....alhamdulillah dah 1 bulan dia tumpang kelas tadika pagi sampai kul 12....tengahari tidur pastu kul 3 gi ngaji lak....dan selepas sebulan dia dah leh mewarna ikut shape, dan baca dan kenal huruf Iqra' sampai huruf ta...

selama ni aku ajar pun payah no nak masuk...sekejap je pastu terus nak cium Iqra' tu (ala2 kita cium Al-quran tu)...letih...bila dia mula baca depan aku hari tu rasa nak menitis air mata lak tengok terharunya...mekasih la cikgu2 yg sudi ajar abg long...terima kasih tak terhingga untuk diorang...

abg long masih hisap susu botol tapi kami tukar yang jenis coklat, apa2 brand pun boleh janji coklat...hehe...dia kata susu ilo (milo la tu)...
pampers pun masih pakai, cuma kekadang on off bila aku rajin kat rumah...

makin gila dengan otromen....wah..lemas...hari2 cite tu sampai ummi dia ni dah naik hafal dah yang mana seven, ultra, dyna, zero, ultraman, tiga, mebius (paling hensem dia ni), gaia, nebial, brother, king, alpha, taro, biru.....wah banyak tu..tak terlarat dah nak tulis...cuma yang aku tau zero tu anak seven...pasal apa tau...selalu abg long ulang skrip dia...aku zero, anak seven...hahaha....

coming birthday dia aku nak buat kek otromen la...mesti dia x nak potong kan...hehe..

adik lak,
adik dah banyak kemajuan...dah laju merangkak...dan makan banyak....wah siap nangis2 tu kalau tak cukup...skrg ni dia makan neslec beras + ayam...sedap je aku tgk...bila aku rasa..yak.//@!@#%%.....tak sedap langsung....camne la dia leh suka...kalau yg oat+prune dulu kalau tak abis aku leh abiskan...ngeh...ngeh..ngeh...
skrg still makan 3 kali sehari tp dlm kuantiti yang lebih lagi...

susu dah tukar ke Frisolac 2 (itu pun beli 2 minggu lepas x abis2 lagi) dia tak suka susu lembu kot...aku lak cuma leh pam sekali sehari je..paling2 best pun 2 kali sehari...setiap kali pam cuma dapat 120-140 ml je...cukuplah sekali adik minum...malam x pam langsung dah sekarang ni sbb MALAS....huhu...susah betul kan? camne la nak berubah...

adik dah mula nak panjat2 lak ni...pantang dapat benda tinggi sikit mesti panjat..belakang badan org ke..abg long yg tgh bebaring pun abis dia panjat...mula la abg dia tu jerit2...adik jangan kacau abg long lah!...huhu..gamat...
semalam lagi tragik..shah keja malam..aku baru je nak ngadap nasi, masa tu dalam kul 9 lebih la...dia leh panjat lutut aku tengah makan tu...apa lagi terlentang lak..terus ummi dia ni kensel nak makan..hilang selera..ceh camni leh kurus aku ni...

k la..aku nak sambung keja lak...c u... Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

nadia ar-rumaisha berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak ita, dah nengok dah watermark akak...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nadia, hehe..lambat tengok dah try pun..mekasih bebanyak ye dik..