Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 11 Julai 2012

Berehat sebentar..

salam semua,

apa khabar semua hari ni?

aku alhamdulillah masih sihat.... anak-anak pun sihat jugak cuma adik husna ada sikit selsema lagi....

nak update pasal anak-anak kejap la...

abg long:
alhamdulillah dia dah kenal huruf sikit-sikit... dah boleh tulis simple word... tapi dengan syarat aku tunjuk satu-satu huruf yang kena tulis... ok la tu dia rajin nak belajar...

kalau nombor dia dah boleh kira sampai 30 dah... itu pun ummi dia kena guide jugak...
tulis nombor pun dah ok jugak.... tapi still kena guide jugak...

cakap dia masih pelat... tapi makin banyak soalan keluar dari mulut dia... letih nak menjawab...

abg ngah:
makin pandai cakap.... dan kuat gak melawan ni... setiap apa kita buat mesti dia tanya "apa tu"...

kuat cari gaduh dengan abg long dia.... kadang-kadang sampai abg long menangis dibuatnya....kesian abg long... tapi susah gak nak marah... budak-budak kan... aku kena tenangkan abg long dia dulu pastu dia nangis pulak kena la tenangkan dia pulak pastu...

dah pandai memilih makanan pulak...banyak dah benda dia tak nak makan....dah besar agaknya...dah pandai berlakon merajuk-rajuk... tapi sangat pandai main dengan adik husna...

adik husna:
makin besar dan bulat.... dah semangat makan biskut lembik dan nestum....dan masih menyusui susu ibu sepenuhnya... harap-harp adik boleh cukup 2 tahun kalau takde aral melintang...

dan yang paling penting adik husna dah tumbuh gigi... gigi depan belah bawah... yang belah kiri dah keluar sikit...belah kanan tu baru putih-putih... sakit betul puting aku bila dia main asah-asah gigi dia...

dia dah start mula angkat-angkat punggung sikit dah... ada 2 kali dah dia angkat dan goyang-goyang...

itu je kot update pasal anak-anak yang sempat sekarang ni... aku nak berhenti solat dan pam susu jap...

p/s blog akan berhenti rehat hari ni dan lusa bagi memberi peluang tuan blog melancarkan proses audit ISO di makmal kami ni... doakan kami berjaya ye...


Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: