tolong doakan mak mertua aku ye... - Cerita Ita                                                             tolong doakan mak mertua aku ye... Langkau ke kandungan utama

tolong doakan mak mertua aku ye...

salam semua,

2-3 hari ni aku macam sebuk bebenor walaupun tak sebenarnya...

hari jumaat lepas kami plan nak gi kl tapi last-last tak jadi pun.... memula memang macam antara jadi dengan tak jadi sebab anak-anak sakit tapi last-last memang tak jadi sebabnya mak mertua aku demam kuat sampai kena masuk wad...

sebenarnya dah seminggu dia demam, sabtu lepas dia dah gi klinik tapi hari selasa tu makin teruk tapi adik ipar aku tak call... kami call pulak selalu tak berjawab..

last-last dapat call hari jumaat tu suruh ambik mak hantar ke hospital.. shah hantar dan mak masuk wad sejak jumaat lepas..

doktor htaa tu suspect denggi.... tapi setelah keputusan ujian darah sampai tadi macam menjurus pada viral hepatitis je.... aku nak tanya pakcik google jap ni... aku bukan tau sangat pun penyakit orang ni...

aku nak mintak tolong korang satu je ni... tolong doakan mak mertua aku ye...jasa korang aku memang tak dapat nak balas dengan apa-apa pun... semoga Allah membalas dengan lebih baik pada korang semua..

p/s kesian dengan shah kena ulang alik banyak kali...letih betul dia... sabar la bang.... berbaktilah pada orang tua kita selagi ada...

Ulasan

  1. semoga mak mertua akak cepat sembuh ~

    BalasPadam
  2. insya allah.. aku doakan dia cepat sihat..

    BalasPadam
  3. betul..terutamanya anak lelaki..dan beruntung sekali si isteri yang memahami

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Menu mudah untuk Potluck berserta resepi

assalamualaikum semua, tetiba hari ni asyik dengar perkataan 'potluck' je... ntah kenapa.... dalam group whatsApp orang cerita Potluck.... dalam facebook pun sama... minggu depan pun kalau tak ada aral akan ada majlis berkonsep potluck di tempat kerja aku ni haa... dan tetiba la jadi idea nak buat entri... haha....  MAKSUD POTLOCK sebenarnya potluck ni apa maksudnya? kalau ikutkan perkataan potluck ni berasal dari perkataan bahasa inggeris yang bermaksud satu perjumpaan di mana setiap seorang tetamu dalam perjumpaan ni menyumbang sejenis makanan setiap seorang... perkataan ni mula popular pada abad ke 16 lagi tau... menarik ek? tapi asalnya perkataan tu dimaksudkan untuk makanan yang disediakan untuk  tetamu yang pada asalnya tidak diundang atau tidak dijemput... kiranya rezeki untuk tetamu yang datang secara tiba-tiba la.... dalam inggerisnya "the luck of the pot"... tapi menjelang abad ke 19 menjadi popular pulak bagi tetamu membawa makanan sendiri dan akhirnya

Pengunjung