Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 27 Julai 2012

Menu berbuka ramadhan yang simple

salam sejahtera semua,

hari dah masuk 7 ramadhan kan.. sangat cepat sedar-sedar je dah seminggu berpuasa... semoga kita erus bertahan sampai ke hujung bulan..insyallah... terutamanya kepada orang yang sedang mengandung dan menyusukan anak masing-masing...

menu berbuka kami sejak akhir-akhir ni sangatlah simple...

seperti yang dah aku cerita sebelum ni... hari keempat tu kami berbuka dengan lontong dan sambal tumis... gambar takde sorry... tak sempat dah nak ambik-ambik gambar pun... masa suntuk sangat... dah kalah orang marathon olimpik dah aku bila nak sampai waktu berbuka...

hari kelima kami berbuka dengan lauk semalam.. (sila baca macam P. Ramlee cakap kopi semalam)... shah cakap jangan membazir... so aku panaskan je kuah lodeh tu... makan dengan nasi... selamat... bagus dapat suami tak cerewet ni...

hari keenam... takkan nak ulang lauk kelmarin pulak kan? hehe... aku masak la pulak hari ni... tapi hari semalam hari western kitorang.... western express je pun... aku masak hotdog dan goreng kentang goreng juga nugget ayam tempura... kira masak rilek-rilek la jugak... pukul 6.30 petang dah siap semua... yang penting anak-anak kenyang je...

hari ketujuh pulak? hari ni la tu... kami balik johor hari ni... barang dah siap-siap kat rumah... balik keja kang ambik anak-anak... solat... angkat barang-barang terus balik johor... moga dipermudahkan urusan kami hendaknya.... amin...
jadinya berbuka apa hari ni? tak ready apa-apa pun... dapur pun dah siap cuci... maka beli je la apa-apa yang ada di jalanan kang... cuma bawak kurma dan air je la untuk spare dalam kereta...

p/s pecah rekod pertama kali nak membeli di bulan puasa ni... alhamdulillah setelah seminggu bertahan... Cerita menarik lain

1 Luahan Ikhlas:

:: Mrs.Eady :: berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga dipermudahkan dan dilindungi sepanjang perjalanan pergi & balik,amin ~