Isnin, 21 Mei 2018

Birthday Gift Ideas dari Printcious memberi senyuman pada yang tersayang

Birthday Gift Ideas dari Printcious memberi senyuman pada yang tersayang 

Assalamualaikum semua, ingat tak haritu aku ada cerita pasal birthday gift ideas dari Printcious kan? kali ni aku nak buktikan kat korang betapa memang sebenarnya birthday gift ideas dari Printcious memberi senyuman pada yang tersayang.. korang baca sampai habis tau sebab ini paksaan.. hahaha.. takdelah.. kalau korang tak baca sampai habis macamana nak tau yang birthday gift ideas dari Printcious memberi senyuman pada yang tersayang atau tak kan? haruslah kena baca sampai habis..

Birthday Gift Ideas dari Printcious memberi senyuman pada yang tersayang


masa aku cerita pasal birthday gift ideas dulu aku tak bagitau korang apa hadiah yang aku nak bagi pada Abg Long sempena hari lahir dia kan.. meh aku nak cerita apa aku beli dan buat secara DIY (do it yourself) kat Printcious.. bukan hadiah hari lahir abg long je aku tempah mengikut birthday gift ideas tu tau.. tapi aku tempah jugak hadiah istimewa sebagai hadiah hari lahir awal buat suamiku yang tersayang.. mesti korang nak tau apa dia kan.. tengok je la senyuman abg long kat atas tu.. terbukti dia suka dengan hadiah yang dia dapat kan..

Birthday Gift Ideas


masa entri awal hari tu aku ada bagitau banyak pilihan untuk hadiah hari lahir yang boleh kita buat secara DIY kat Printcious ni.. jadi rambang mata dibuatnya.. tapi biasalah bila rambang mata nanti kita akan rasa semua nak beli atau semua nak buat.. haha.. aku la tu.. tapi aku berjaya jugak tahan nafsu walaupun adakalanya nak tergoda jugak terutama bila tengok potongan harga yang dibagi masa tu.. eh sampai sekarang ni ada lagi tau.. tinggal tak sampai pun 15 jam je lagi tawaran promosi tu.. nak tau promosi apa ? ni haa kat bawah ni.. potongan sehingga 30% dan pos percuma dengan pembelian melebihi RM50.. best kan? jimat banyak dah tau..

30 % potongan harga


meh la aku tunjuk apa hadiah yang abg long dapat sempena hari lahir dia hari tu.. abg long dapat cushion Happy Birthday! suka sangat dia masa dapat tu.. sebab bungkusan dipos ke rumah dan dia bukak sendiri.. senyum je dia sambil ucap terima kasih.. sejuk hati ummi dia dengar bila tiap kali anak yang sorang ni ucap terima kasih tau.. betul-betul ikhlas bunyinya.. 


ceria je abg long dapat hadiah


mesti ada yang nak tau macamana aku buat cushion ni jadi cantik dengan muka abg long yang ceria kat dalam gambar tu kan? meh la aku ajar jom..


Cara buat Cushion Happy Birthday DIY di Printcious

Laman Web Printcious


1. Pertama, korang kena bukak laman web Printcious dulu lepas tu korang login atau register.. kalau tak pernah masuk atau daftar lagi korang kena daftar atau register dulu la..

pilih hadiah


2. Lepas tu korang kena pilih melalui shop tu hadiah apa yang korang nak buat.. boleh buat DIY atau kalau tak pandai nak adjust-adjust gambar bagai dan takut jadi lagi tak cantik, korang boleh je pilih design yang dah siap.. ada banyak pilihan.. tapi macam aku aku suka nak letak gambar sendiri kat situ.. itu yang jadikan cushion ni agak istimewa.. 

Boleh pilih warna jugak kat sini


3. Lepas tu dia akan keluar macam ni.. boleh pilih warna pilihan kat sini ya.. jadi korang tekan kat perkataan start designing tu.. tarra.. dia akan keluar macam kat bawah ni pulak..

senang je.. cuma upload gambar dan tulis perkataan


4. Korang cuma perlu gantikan gambar tu ikut gambar dari koleksi korang sendiri dan kemudian tuliskan perkataan yang korang nak di ruangan text tu...

Cushion dah siap!


5. Kemudian semuanya selesai.. dah siap pun cushion untuk hadiah hari lahir abg long.. senyum lebar abg long terima hadiah hari lahir dia.. betul kan Birthday Gift Ideas dari Printcious memberi senyuman pada yang tersayang?

Birthday boy dengan cushion birthday


eh lupa.. bukan abg long je dapat tempias hadiah hari lahir.. shah jugak dapat hadiah hari lahir awal walau hari lahir dia sebenarnya bulan 9 nanti.. tapi disebabkan nak meraikan jugak kerja baru yang shah buat sekarang ni iaitu menjual air kelapa laut jadinya aku bagi hadiah istimewa apron DIY untuk shah.. alhamdulillah dia suka jugak tau.. tengok je la senyuman kat wajah shah ni haa.. hehehe.. 

pelik abg ngah tengok muka ayah.. hehe


dan nak bagi tau aku paling suka layanan Printcious kepada pelanggan.. diorang email aku semata-mata nak bagitau yang apron yang aku tempah tu tak berjaya dicetak disebabkan kualiti gambar yang tak menepati syarat.. diorang mintak aku tukarkan gambar yang lebih elok.. bagus kan? kurang-kurang bila dapat takde la aku akan meroyan gambar yang dicetak tak cantik..

Ni yang aku buat


ini hasilnya.. cantik kan hasil dia?



jadi kalau korang masih tercari-cari apapun hadiah atau birthday gift ideas untuk yang tersayang korang boleh tinjau laman web Printcious ni nanti ya.. aku jamin berbaloi.. insyaAllah.. 



Tak lupa jugak kalau korang nak cari best mug printing in Malaysia, jangan lupa tengok kat sini.. dan kalau korang ada berhajat nak buat sambutan hari lahir dan nak letakkan birthday photobooth, boleh jugak sewa kat sini tau.. haa.. jangan kata aku tak payung..

Ceritaita


Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

happy kan great idea for present

khaty aiman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wauu..seronok la yang dpat hadiah tu

Azlinda Azman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru teringat tak siap lagi buat tempahan ni :)

Amanda Suria berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seronok abg long dpat hadiah..best betuldia