Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Giveaway Kenangan Raya Ceritaita

assalamualaikum semua, korang terkejut baca tajuk tu? ya.. Ceritaita nak buat giveaway! Giveaway Kenangan Raya Ceritaita namanya.. kenapa tetiba pulak nak buat contest kan? sebenarnya tiba-tiba je aku terasa patut bagi penghargaan buat kawan-kawan blogger dan semua pembaca yang sudi mengunjungi blog Ceritaita selama nak masuk 10 tahun ni.. walaupun banyak masa lebih merapu dari cerita yang banyak info.. khas buat semua nak Giveaway Kenangan Raya Ceritaita buat korang!


Giveaway Kenangan Raya Ceritaita


dah masuk 14 hari umat Islam berpuasa.. pastinya dah ada yang dah mula terasa dengan aura hari raya yang akan tiba.. tentu dah ada yang mula sibuk buat persiapan baju raya dan kasut raya.. tak lupa jugak yang sibuk buat persiapan kuih raya untuk juadah tetamu.. tak kira la samaada membeli ataupun yang mampu buat sendiri di rumah.. semua ni tentunya sedikit sebanyak menggamit kenangan kita sewaktu berhari raya di raya yang lepas.. walau ada yang kata kenangan lepas jangan dikenang tapi sebenarnya kita tak boleh lari dari kenangan masa lalu kerana itulah yang menjadikan kita di hari ini.. 

sebab itulah bagi aku idea untuk buat giveaway ni.. giveaway ni simple je sebenarnya.. ada 3 hadiah menanti setiap pemenang yang berjumlah lebih RM70 setiap satu... haa.. tak teruja ke korang? teruja dan dah semangat nak tau apa korang kena buat untuk dapatkan hadiah ni? ok korang cuma dikehendaki memenuhi semua syarat kat bawah ni je..


Giveaway Kenangan Raya Ceritaita


Syarat-syarat Giveaway Kenangan Raya Ceritaita:

1. Buat satu blogpost bertajuk Giveaway Kenangan Raya Ceritaita ; dalam blogpost ni korang kena ceritakan satu kenangan raya yang sangat memberi kesan pada korang. Tak kisah korang nak bercerita pasal apa pun dalam blogpost tu.. ceritalah pasal anak ke.. pasal makanan ke yang pastinya cerita yang mencuit hati atau menyentuh perasaan amatlah digalakkan. Letakkan banner dan komen di link di bawah post ini.

2. Giveaway ni berlangsung dari hari ini 30/5/2018 hingga 10/6/2018

3. Korang perlu follow blog Ceritaita dan facebook page Ceritaita. Kalau nak follow instagram Ceritaita atau twitter Ceritaita pun digalakkan.

4. Korang perlu follow penaja hadiah, Glow Gelenggang iaitu produk yang mengunakan 100% bahan semulajadi untuk hilangkan gatal dan penyakit kulit di facebook Glow Gelenggang dan laman web mereka di www.glowgelenggang.com . Boleh baca jugak review aku pasal Glow Gelenggang.

5. 3 pemenang akan dipilih berdasarkan kisah kenangan raya yang paling mencuit atau menyentuh hati juri. 

hadiah tajaan dari Glow Gelenggang

Syarat tambahan :


1. Giveaway ni akan terbatal jika penyertaan kurang dari 10 penyertaan ya..

Apa tunggu lagi tu korang? mehlah join dan sebarkan pada memana kawan yang suka join giveaway sekarang..

Ceritaita


Ulasan

  1. Best pakai GG ni kak. Ana dah 2x repeat. InsyaAllah nanti ana join ye.

    BalasPadam
  2. InsyaAllah kalau ada kesempatan nak join. Gud luck Ita

    BalasPadam
  3. Salam Ramadhan, Ita…

    Best betul ni...hadiah menarik. Tapi akak dah kurang masa lapang. Kalau sempat, akak join ok...

    BalasPadam
  4. Wah menarik nie Ita, kalau sempat Kak Sue join nanti..

    BalasPadam
  5. Wah kak best hadiahnya nih.. Glow gelenggang ya

    BalasPadam
  6. tentulah akan menangis kalau nak buat karangan kenangan raya nanti huhuuu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus