Catatan terkini

Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing

Imej
Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing - gambar ni kredit google ya Assalamualaikum semua, dulu aku pernah cerita pasal kedai jual keropok lekor sedap di Mersing dalam blog aku ni. Masa tu aku perkenalkan satu kedai keropok kat Mersing la. Bukan kedai keropok lekor popular dan viral di Mersing pun masa tu. Tapi aku cerita sebab dia jual keropok sedap. Kali ni aku nak cerita pasal kedai keropok sedap yang lain pulak. Lokasinya masih lagi di Mersing. Tak berubah ke daerah lain lagi la. Setakat ni kalau dalam Johor ni keropok area Mersing la yang menjadi pilihan kami sekeluarga. Pada kami, keropok daerah lain di Johor ni bukanlah tak sedap, cuma tak menepati selera je. Gambar lama dia, masa ni takde lagi papan tanda kuning kedai dia Ni gambar baru, adik aku ambik dari dalam kereta Kedai Keropok Lekor Sedap di Mersing Eh yang aku cerita ni pasal keropok lekor sedap tau. Bukan keropok keping. Karang ada yang salah faham pulak. Kadang-kadang ada keropok lek

Tragedi Adik Hadi di bulan Januari dagu adik hadi koyak

assalamualaikum semua,  ingatkan hari ni tak sempat nak update blog rupanya ada jugak kejadian yang nak dicoretkan dalam blog kesayangan ni.. berlakunya tragedi lepas maghrib tadi.. tragedi adik hadi di bulan januari ni.. aku upload gambar di facebook tadi ramai pulak yang bertanya apa sebabnya.. aku terpaksa la jawab kat blog sekali harung merekod kenangan supaya boleh dijadikan iktibar satu hari nanti.. 

Tragedi Adik Hadi di bulan Januari 

ceritanya lepas maghrib tadi aku tengah makan untuk berbuka puasa ganti hari ni..  shah tengah sibuk suruh adik hadi cepat-cepat mandi.. lepas tu dengar la memasing sibuk kat dapur tu.. tetiba je aku dengar bunyi jatuh dan adik hadi menangis.. dengar jugak suara shah kata kenapa adik lompat-lompat.. kan ayah tak bagi lompat tadi.. bila ke depan dua beranak ni adik hadi menangis tak berhenti.. rupanya darah banyak keluar.. 

dagu adik hadi koyak


adik hadi luka di bawah dagu dia!  koyak besar pulak tu.. dan agak dalam.. panik jugak kami tadi.  tapi tenangkan diri dan adik hadi.. pesan dengan dia tekan je luka dengan tisu dan jangan menangis.. kalau menangis nanti lagi darah terus tak berhenti.. nampaknya helah tu menjadi.. adik hadi berhenti menangis sambil kami fikir apa rancangan kami selepas tu.. 

aku tengok jam dah pukul 8.30 malam.. kalau pergi klinik pesakit luar tentunya dah tak sempat sebab dia tutup pukul 9, waktu tu tentu diorang dah tak ambik pendaftaran baru.. kes serius pulak tu.. nak bawak ke hospital yang dekat dengan rumah ni tak boleh pulak sebab aku baru je terminate aku punya insuran dengan MAKSAK bulan lepas.. sekarang ni tengah bayar untuk Cuepacscare tapi cuma akan aktif selepas sebulan.. maknanya bulan depan la.. hati dah memikir nak hantar hospital HTAA je la.. terpaksalah tunggu lama.. punyalah panik sampai tak terfikir nak pergi memana klinik yang 24 jam.. 

lepas tu bila sampai bandar dalam pukul 9.10 malam macam tu.. yela nak siapkan anak-anak yang lain pun satu hal jugak..  kami terus singgah ke Klinik Al Amin kat Masjid Negeri tadi.. cuba nasib mana tau dia bukak lagi.. sedangkan kami tau biasanya memang diorang dah tak terima pendaftaran selepas jam 9 malam.. 

tapi rupanya rezeki adik hadi.. kebetulan ada 2 orang doktor yang bertugas malam ni dan kaunter pendaftaran masih dibuka.. dan kami dapat daftarkan adik hadi.. jumpa doktor tak lama lepas tu dan doktor jalankan prosedur jahitan pada dagu adik hadi.. sekejap je.. cuma 3 jahitan..  alhamdulillah adik hadi sangat berkerjasama dengan baik dan tak meronta-ronta sangat.. memula je dia ada elak-elak muka dan kata sakit.. 

cepat sembuh ya budak kecik janggut putih :')


dan bermula malam ni kena jaga sorang lagi la anak yang bakal dalam pantang.. tapi tadi aku dah tanya doktor boleh sapu Lovera kat adik hadi tak.. doktor kata ok.. jadi nanti kita sapu ye adik.. adik hadi kuat kan nak.. semoga cepat sembuh ya adik! 

Ceritaita

Ulasan

  1. Allahu.. semoga cepat sembuh ya nak..

    BalasPadam
  2. Allahu.. Besar jugak lukanya tu. Dia jatuh langgar apa smpi koyak tu, doc?

    BalasPadam
  3. alahai..adik hadi..moga cepat sembuh yer

    BalasPadam
  4. Besar juga luka tu,get well soon little boy.

    BalasPadam
  5. besar lukanya, ngilu IQ tengok! semoga cepat sembuh yer adik hadi!

    BalasPadam
  6. Bab2 anak luka sampai berdarah ni memang seriau dan boleh mendatangkan panik dalam diri. Moga adik Hadi cepat sembuh hendakNYA. Aamiin..

    BalasPadam
  7. semoga anak kecil ni cepat sembuh, aamiin

    BalasPadam
  8. Sementara nk besar ginilah semoga adik Hadi cpt sihat ye

    BalasPadam
  9. Alahai tertengok pulak...ngeri saya tgk

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

Tok Aman Bali Beach Resort Kelantan

Resepi Pau Gebu yang sangat lembut

Resepi Mudah Apam Kukus