Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 25 Julai 2011

Homemade tutti fruitti...

salam semua,

nak jadikan cerita... lepas balik dari zenith hari khamis lepas... kami kena la lalu kat tepi kedai yogurt mengancam jiwa tu kan?.... ala tutti fruitti yang aku cite dulu kat SINI...

abg long anak bertuah tu memula kata dia dah kenyang makan nasi ayam dan spagetti kan.... dah tu aleh2... lalu je kat situ terus keluar ayat... ummi saya lapar la... saya lapar aiskrim... aik? boleh gitu? siap sebut nama aku pulak tu.... nampak noo la yg ummi dia yang selalu belikan benda2 mengarut camtu kan.... anak ooo... anak....

pastu shah mula la membebel kat sebelah... ummi awak la ni ajar makan bukan2 yang mahal2 lak tu... haaa..bila ada duit takpe la bila takde duit camana?.... ayoyo... saya punya suami yang amat payah untuk membebel ni dah keluar ayat power punya....huhu.... aku? hanya terdiam tanpa kata...

pastu hari sabtu baru ni kami singgah beli barang untuk buat Soto ( shah request ni)... tengah dok pilih2 nasi impit tu...terpandang lak rak sebelah tu... nampak pek dadih kat situ... kat bawah tu ternampak pulak pek lain... BARU...hehe.. aku sesaje baca la... dia tulis yogurtea ice blend... wooohooo... cam menarik... terus dengan lajunya aku mengais cari perisa strawberry kesukaan anak bujang aku tu... DAPAT! ... terus singgah kat 7E untuk beli ice pulak.. ice kat rumah tak leh buat...keras sangat... blender aku pulak jenis yang mahal punya... hahaha... yg murah la... RM29.90 satu set beli tahun 2005 dulu... wah lama gila kan... nampak noo jarang guna... haha... eh ada can nak ngendeng beli baru ni.. boleh bang...?

siap aku bersilat buat soto semua tu.... aku buat pulak la ice blend tu... sekali dah siap.. aku bubuh strawberry kerat2... coklat cip bagai.... sorry la ek.. tak sempat nak snap gambar... lelambat kang cair lak...hehe...alasan... tapi cam ala2 gambar 1st tu la... tp berbaloi la walau takleh tanding tutti fruitti tu tapi yang penting anak2 tak merengek benda2 mahal camtu kan? berbaloi wei... RM9.90 sepek boleh buat 20 cawan... korang leh gi tengok web dia ni.... Happy grass

ni contoh pek dia yang jual kat tunas manja tu..
Cerita menarik lain