Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 19 Mac 2013

Madu untuk bayi?

assalamualaikum semua,

hari ni aku terbaca email yang menarik... post terkini dari Dr. Zubaidi... seorang pengamal perubatan yang aku start ikut penulisannya mulai tahun lepas...

itu pun setelah terbaca satu artikelnya mengenai masalah sembelit bagi anak kecil.. penulisannya amat menarik dan dapat memberi presepsi yang perubatan itu sangat mudah...

hari ni ada satu artikel yang sangat menarik... Madu untuk bayi? sebenarnya aku sendiri pernah rasa was-was nak bagi anak-anak minum madu... bukan tak percaya pada makanan Nabi S.A.W. cuma tak percaya cara pembuatannya di zaman sekarang ni... selalunya aku akan bagi bila dah dicampurkan dengan air...

dan dalam artikel doktor zubaidi ni ada menyebut tentang perkara ni...

nak baca lanjut boleh klik kat sini.. Madu Untuk Bayi?


p/s hari ni dan esok ada kursus.... mata mengantuk.. anak-anak masih tak sihat... mungkin boleh cuba dengan madu juga... Cerita menarik lain

6 Luahan Ikhlas:

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sabar ya

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

madu ni memang elok pun.. sapa2 yg makan dan amalkannya memang elok... ena sekarang guna madu ni untuk heal dalaman ena dan gamat untuk jerawat ena ni.. huuuuuuu

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak sekeluarga memang amalkan madu sebelum ke sekokah ( minum tanpa air dlm sesudu) madu tu memang takleh sebarangan. Kena cari yg kita yakin kebersihannya. Kat Sp ni kami cari madu rukyah yg diperolehi dari mereka yg diyakini. Beli kat tempat sebarangan,mmemang tak berani.

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq anum..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang tau elok ena... tp selalu terlupa.. hmmm..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak, saya pun suka madu.. tapi nak istiqamah makan tetiap hari tu yg payah... selalu terlupa...