sambutan hari lahir abg long dan abg ngah - Cerita Ita                                                             sambutan hari lahir abg long dan abg ngah Langkau ke kandungan utama

sambutan hari lahir abg long dan abg ngah

assalamualaikum semua,

hari ni hati aku amat tenang... tak tau kenapa tapi takde lagi rasa berdebar dan sesak nafas tu... cuma ada batuk-batuk kecil je... alhamdulillah...

dan masih tenang walaupun masuk je opis hari ni dah dihidangkan dengan 21 kes... Allahuakhbar... semoga Allah kuatkan hatiku melalui hari-hari mendatang ni...amin..

tapi aku tetap nak cerita jugak sambutan hari lahir yang aku buat simple je untuk anak-anak...

hari lahir abg long jatuh pada 17 April yang lepas...dah genap 6 tahun pun anak bujang tu... dan abg ngah pulak semalam 21 Mei... jadi aku gabungkan je sekali... senang dan tentu kalau buat asing-asing ada yang bertanya pulak kang... nasib baik adik husna lahir bulan Disember..kalau tak harus aku sekalikan jugak agaknya... hehe... itu pun dah ada yang bertanya... nape muka adik una takde kat gambar ni?...alahai anak...

aku buat kek pada 7 Mei lepas... cadang nak sambut di taman mana-mana di Kuantan ni dan konon nak buat stail outdoor celebration la ni...hehe...

selepas majlis simple kami di RUMAH hari tu... kali ni buat lain sikit...

aku dah siap tempah edible image 3 keping lagi dengan kawan masa sekolah dulu Zainie Edible Image dan dah bawak balik dari bulan lepas... tapi hajat nak buat kek yang macam-macam untuk anak-anak bawak ke sekolah asyik tak kesampaian je... maafkan ummi ye nak... sibuk betul sejak balik dari kursus minggu lepas... dapat masak makanan untuk makan malam hari-hari pun dan cukup bersyukur dah...

dan disebabkan atas janji dengan anak-anak...maka aku gagahkan diri jugak buat kek coklat lembap yang simple...


kek hari lahir yang simple.. bola kampung 



dan kami pilih Padang MPK berhadapan dengan Masjid Negeri untuk acara kecik kami ni... di samping potong kek dan makan-makan dan cuma tambah makan strawberry je..... boleh jugak anak-anak bermain bola kat padang tu...















alhamdulillah... majlis berjalan lancar...walaupun cuma ada kami sekeluarga je... cuaca pun sangat baik malam tu... puas anak-anak bermain sambil makan-makan kek...


sabor je la keja anak dara kecik....





ada ramai jugak yang bawak family untuk makan-makan kat sini....




masjid yang bersebelahan saja....




semalam pun abg long ada cakap nak main bola kat padang lagi.... inshaaAllah ye nak... kalau ayah tak kerja malam dan kita tak letih sangat ... boleh je... kan bang? ;)

maaf ye.... entry paling banyak gambo...

p/s semoga kami terus diberikan kesihatan yang baik untuk menjalankan amanah Allah yang berat ke atas anak-anak kecil ini...amin...

Ulasan

  1. tudia sampai pecah pinggan kertas tu hahaha

    http://long-cham.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. happy besday dear abang long and abg ngah semoga jd anak2 yg soleh.. sedapnye kek ko ita..

    BalasPadam
  3. Wah...seronoknya. Akak teringin juga nak duduk2 piknik kat situ.

    BalasPadam
  4. wahh best nie ...
    akak x pernah lagi lepak2 di padang tuu
    biasa tgk org ramai bila tiba bulan puasa kan ;)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum