Selamat Hari Raya Aidiladha

6:30:00 PG

Assalamualaikum semua, hari ni dah merupakan hari Tasyrik yang terakhir. Tapi masih belum terlambat rasanya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua. Raya kali ni agak berbeza.



Dari minggu sebelum raya kami diuji dengan masalah kesihatan. Satu keluarga kena, bermula dengan Abg Long yang kena demam waktu aku hadiri Kursus Perolehan di Johor Bahru.. sampailah aku sendiri kena cirit birit dan diikuti Shah demam, anak-anak pun sama bergilir-gilir demam.

Dugaan sungguh. Aku pulak bila dan baik sakit perut kena pulak batuk tak berhenti. Kemudian demam jugak akhirnya. Yang bertahan cuma Husna je. Itu pun dia kena selsema jugak. Sampai sekarang ni batuk masih belum baik. Menakutkan pun ada.

Beberapa kali juga kau buat ujian Covid guna test kit. Alhamdulillah bukan jangkitan Covid. Abg Ngah pun siap kena ambik sampel darah sebab kena demam berulang. Syukur jugak bukan disebabkan jangkitan virus atau kuman yang merbahaya. Waktu kami kena sakit ni, di sana sini penuh je orang sakit. Sampaikan mana-mana klinik pun menunggu bagai nak rak.

Kami pergi Klinik Kesihatan dekat dengan rumah kami ni je. Itupun beratur dari 8.30 pagi sampailah ke 12.30 tengahari baru siap ambik ubat semua. Azab betul. Biasa kalau demam kat KK ni paling cepat servis dia. Dengar kata klinik swasta pun sama ramai jugak orang. Memang musim agaknya kan..

Jadi raya haji kali ni agak berbeza la.. nak pakai baju raya pun takde mood. Sudahnya takde gambar raya buat kami sekeluarga tahun ni pun. Apa pun selamat hari raya buat semua. Raya korang macamana pulak?

Ceritaita


You Might Also Like

1 Luahan Ikhlas

  1. Salam AidilAdha Ita.. semoga cepat sembuh semuanya ya.

    Tahun nie kami masak-masak aja kat rumah, nie pun Abang Man dah start tak sihat dah..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Komen Terkini