Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 13 Jun 2013

Aplikasi Android yang banyak membantu

assalamualaikum semua,

sebagai pengguna telefon pintar dengan kemudahan line yang tak bape nak pintar aku nak kongsikan aplikasi yang biasanya membantu...

dengan data internet hanya 250MB sebulan... untuk melayari internet dengan rasa best memang sesuatu yang agak mustahil... melainkan kalau ada back up dengan line broadband yang kami tukar menjadi Wifi yang ada tambahan lagi 5GB sebulan...

tapi agak lebih mudah menggunakkan hp sebenarnya.... dan ada aplikasi yang boleh membantu....

antaranya aplikasi berikut:

1. Opera Mini





setakat aku guna opera mini ni nak melayari internet menjadi lebih mudah, laju dan tak akan memakan data anda dengan banyak...

cuma dia ada kelemahan juga... tak boleh simpan untuk offline reading macam browser biasa tu...


2. Blogger



haaa...yang ni penting untuk blogger yang rajin nak update blog tanpa risau kat mana pun anda...

cuma kelemahannya kita tak boleh nak aturkan kat mana nak letak gambar...gambar cuma boleh ada di bawah entry... sebab tu kadang-kadang korang akan jumpa entry aku yang p/s nya duduk di atas gambar kan?

3. Yahoo Mail



haaa...yang ni membantu kalau korang nak publishkan comment yang datang dari blog korang.... terutama yang set komen terus ke email macam aku ni... ala-ala perasan popular la kan selalu orang komen... cettt... hehe...

apa pun caranya yang penting ianya menjimatkan dan membantu bila memerlukan...


p/s sejak ada "smart phone" ni sms dah jarang nooo dah....ala android murah je pun... Cerita menarik lain

6 Luahan Ikhlas:

fyna berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah canggih dah sekarang nih ^_^

mama_ka0ri berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

a ah..betul la..app blogger tu sy ada pakai jgk..takleh nak decide gamba letak mane..boleh letak kt bawah entry je kan..pastu kalau kita punya draft post lam laptop takleh edit pakai android..huhu..ingatkan blh edit..sekali try takleh rupanya..haha..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hihi... ikut peredaran masa..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aah..mmg x leh nak edit...pastu kena refresh untuk dapatkan post yang latest kat blog..

red jambu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah pulak install app Blogger sbb takut henfon jadi berat.. kan..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak juga red jambu... app blogger ni lebih ringan dari app wechat..