Catatan terkini

Cara Elak WhatsApp Kena Hacked

Imej
Cara Elak WhatsApp Kena Hacked Cara Elak WhatsApp Kena Hacked Assalamualaikum semua, sejak akhir ni biasa pulak dengar cerita best sana sini akaun WhatsApp kena hacked. Tapi bukanlah cerita best pun, tapi menakutkan adalah. Itu yang buat aku cari cara elak WhatsApp kena hacked tu.  Sebelum apa-apa berlaku baiklah ambik langkah berjaga-jaga kan? Pulak tu bila dah tengok macamana nak buat baru tau cara nak elak WhatsApp kena hacked ni senang je rupanya. Korang pun boleh buat sendiri punyalah. Cara Elak WhatsApp Kena Hacked Ok mari aku ajar macamana cara nak buat. Biasa kalau dalam handphone korang mesti ada salah satu aplikasi WhatsApp ni kan? Atau ada dua-dua aplikasi pun ok je, Korang tetap boleh elak WhatsApp dari kena hacked.  Macam aku sekarang ni kebanyakan masa aku akan guna aplikasi WhatsApp Business. Tapi cara nak buat tetap sama macam guna WhatsApp biasa. Korang boleh baca nanti cerita best aku kenapa aku guna WhatsApp Business. Langkah Cara Elak WhatsApp Kena Hacked Cara Elak

Juadah @ Menu Popular Rumah Terbuka

assalamualaikum semua,

dah masuk 6 Syawal tapi masih lagi tak putus dengan undangan rumah terbuka kan?

rumah kami tahun 2013 ni tak dapat lagi nak adakan jamuan rumah terbuka untuk Aidilfitri..sebabnya 2 minggu pertama dah memang takde kat rumah dan 2 minggu terakhir dah sibuk bekerja semula..tapi walau kami tak buat rumah terbuka pun bagi sesiapa yang terasa nak sudi nak berkunjung..jemputlah datang ye...tetamu sentiasa diundang..cuma kalau nak datang eloklah beritahu lebih awal..boleh la disediakan dulu apa yang patut...

ok meh kita cerita pasal menu yang selalu orang pilih dan tetamu habiskan licin pada majlis rumah terbuka... antaranya...

1. Sate... haaa..yang ni memang popular...sedap ke tak sedap ke tetap habis dulu kan?

satay sambal kacang

2. Lemang ... yang ni bergantung jugak akan habis ke tidak...biasanya bergantung pada lauk yang dihidang sekali bersama lemang.. macam lauk hidangan kegemaran PM kita..rendang

rendang

juadah raya


3. Ketupat ..yang ni popular dimana-mana pun rasanya..tapi sekarang banyak dah dimudahkan dengan adanya ketupat segera..ini menu fleksibel sebab boleh dipadankan dengan lauk yang pelbagai sebagai contoh kari, rendang, kuah kacang, masak lodeh dan sup..



4. Ketupat palas... ketupat pulut ni sedap kalau dihidangkan sebagai menu rumah terbuka.. kalau dimakan macam tu saja pun dah sedap...

5. Rendang .. yang ini lauk popular yang dihidangkan tapi berbeza mengikut kawasan.. yang pentingnya walau ada setiap hati tapi menu yang tetap wajib ada bila sebut pasal raya..

rendang daging

6. Kari ..tak kira la yang dihidang tu kari ayam ataupun daging tapi menu ni merupakan menu pelengkap pada hidangan hari raya


7. Masak lodeh ....yang ni kalau kat sebelah johor memang menu wajib..dan selalu dimakan dengan lontong...ada sesetengah dihidangkan dengan sambal kacang..tapi kalau aku lagi best kalau ada sambal udang...fuhhh...

8. Kuah kacang atau sambal kacang ...biasa orang hidangkan untuk makan dengan sate dan juga ketupat... ada jugak yang suka makan dicampur dengan rendang...sedap jugak..

9. Nasi dagang ... yang ini menu popular di pantai timur..

10. Nasi minyak ...lagi sekali menu popular di pantai timur...

ada banyak lagi menu yang sesuai untuk jamuan rumah terbuka sebenarnya...tapi dah tak tertulis dah rasanya... betapa menunjukkan yang negara kita begitu mewah dengan pilihan makanan...semoga ia tak menjadikan kita lupa pada yang tiada ok... bukan bermakna tiada pada nyawa sahaja juga tiada pada harta benda dan tidak berkemampuan..semoga sumbangan dari ramadhan berterusan hingga selamanya...
p/s kami dalam perjalanan balik johor ni insyaAllah..kesian kami orang dah abis beraya baru nak balik beraya...doakan kami selamat pergi dan balik ye semua..

Ulasan

  1. Baru2 ni kat Melaka, ada sorang ADUN kawasan buat jamuan raya dengan menu lempeng. Lempeng kelapa, lempeng pisang, lempeng kosong. Cicah sambal, cicah kari..semua ada..hahahahhaha

    BalasPadam
  2. eh, menariklah komen Aziela ni...

    akak lom dapat makan soto lagi raya ni :-(

    BalasPadam
  3. aduhaiii..terliurrr seme...dh habis raya ni, lagi rasa mcm nakkkkk makan seme......tp kene berpada2 ...makan bila lapar je..kalau ikut nafsu, seme nk balun....



    BalasPadam
  4. Nyumm nyummm.. Rendang paling best.. :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Catatan popular daripada blog ini

"Dia r*gol-r*gol saya..."

nak tau rahsia baju bau wangi dan tahan lama???

Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?