Roti Jala, Kari Ayam dan Marhaban

6:27:00 PG

assalamualaikum semua,

korang semua sihat hari ni? aku sekeluarga alhamdulillah sihat...

kelmarin kami dah mulakan aktiviti beraya di johor ni..satu rumah je pun kami pegi di Kampung Rahmat di Kulai...dah nama beraya ke rumah sedara kan? tak sah kalau pegi sejam dua je..ingatkan nak singgah umah tuan Dapur Tanpa Sempadan...teringin nak rasa kek lapis yang nampaknya sangat best tu...tapi segan teramat la pulak...

semalam ingatkan nak terus ke rumah yang lain tapi disebabkan nak marhaban di rumah mak ni jadi ditangguhkan dulu rancangan beraya...

hari ni aktiviti diteruskan ke Segamat pulak...nak ke Felda Palong pulak..mak dah lama teringin nak pegi rumah mak sedara ni..tapi tak kesampaian je..jadi harapan hari ni kami dapat terjah..inshaAllah nak bergerak kejap lagi..doakan perjalanan pergi balik kami selamat ye...

meh layan menu marhaban semalam...

p/s susah betul bila line slow tapi ada rasa nak update blog...hmmmm...

You Might Also Like

10 Luahan Ikhlas

  1. Rayalah masa nak sambung silaturrahim..mai rumah sedara mara tanpa diberitahu tengah malam, tengahari buta pun orang tak marah...hee.. Klau bulan lain, rasa pelik lak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul sangat tu kak... padahal xde apa pun kan.. dtg je la...

      Padam
  2. bes klu dapat pergi byk umah..jumpa sedara mara...tp klu jumpa...byk la plak citernya...lama x jumpa kan...sudahnya satu umah dah berjam2... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama la kita noe... satu hari satu rumah..haha..

      Padam
  3. warna roti tu kalau kuning skit lagi cantek kot...salam kenal

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal roza... aah kan...macam pucat sikit.. mak suka mcm tu...

      Padam
  4. sedapnyeee roti jala

    dikk jemput ke rumah akak sabtu nie kul 3 ptg .. bday amanina dan OH raya tau .. ada roti jala !

    BalasPadam
    Balasan
    1. inshaaAllah kak kalau sempat ye.... ramai yg menjemput sabtu ni..

      Padam
  5. Roti jala ... Best nyer, tp saya xpandai buat ... Ada resepi ???

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Komen Terkini