Jumaat, 16 Ogos 2013

Roti Jala, Kari Ayam dan Marhaban

assalamualaikum semua,

korang semua sihat hari ni? aku sekeluarga alhamdulillah sihat...

kelmarin kami dah mulakan aktiviti beraya di johor ni..satu rumah je pun kami pegi di Kampung Rahmat di Kulai...dah nama beraya ke rumah sedara kan? tak sah kalau pegi sejam dua je..ingatkan nak singgah umah tuan Dapur Tanpa Sempadan...teringin nak rasa kek lapis yang nampaknya sangat best tu...tapi segan teramat la pulak...

semalam ingatkan nak terus ke rumah yang lain tapi disebabkan nak marhaban di rumah mak ni jadi ditangguhkan dulu rancangan beraya...

hari ni aktiviti diteruskan ke Segamat pulak...nak ke Felda Palong pulak..mak dah lama teringin nak pegi rumah mak sedara ni..tapi tak kesampaian je..jadi harapan hari ni kami dapat terjah..inshaAllah nak bergerak kejap lagi..doakan perjalanan pergi balik kami selamat ye...

meh layan menu marhaban semalam...

p/s susah betul bila line slow tapi ada rasa nak update blog...hmmmm...

10 Luahan Ikhlas:

ANIM berkata...

Rayalah masa nak sambung silaturrahim..mai rumah sedara mara tanpa diberitahu tengah malam, tengahari buta pun orang tak marah...hee.. Klau bulan lain, rasa pelik lak...

Noe berkata...

bes klu dapat pergi byk umah..jumpa sedara mara...tp klu jumpa...byk la plak citernya...lama x jumpa kan...sudahnya satu umah dah berjam2... :)

roza berkata...

warna roti tu kalau kuning skit lagi cantek kot...salam kenal

kurus berkata...

sedapnyeee roti jala

dikk jemput ke rumah akak sabtu nie kul 3 ptg .. bday amanina dan OH raya tau .. ada roti jala !

Hani Rahman berkata...

Roti jala ... Best nyer, tp saya xpandai buat ... Ada resepi ???

Rozita Ceritaita berkata...

betul sangat tu kak... padahal xde apa pun kan.. dtg je la...

Rozita Ceritaita berkata...

sama la kita noe... satu hari satu rumah..haha..

Rozita Ceritaita berkata...

salam kenal roza... aah kan...macam pucat sikit.. mak suka mcm tu...

Rozita Ceritaita berkata...

inshaaAllah kak kalau sempat ye.... ramai yg menjemput sabtu ni..

Rozita Ceritaita berkata...

inshaaAllah esok lusa saya tuliskan ye...