Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 22 April 2011

lempeng...

salam semua,

ni auto entry bagi memeriahkan blog aku ni sewaktu aku cuti ye.... line berukband kat umah mak aku ni sangat teruk... apa pun korang layan je la ye...

aku nak cite pasal semalam.. aku dengan gigihnya masak sambal hiris campur terung malam khamis tu....dah siap semua aku cadang nak buat lempeng pepagi esoknya la...hari khamis semalam la...

dengan gigihnya lagi aku bangun pepagi.... tetiba budak kecik najmi tu pun sama gak bangun sambil nyondol2 kepala dia kat aku... nak cari susu la tu...

pastu dia tidur balik...aku dengan senang lenang bangun nak buat lempeng...
tengah2 kacau tepung tu.... dia boleh bangun balik lak...gi susukan dia balik....
dah tu dia leka memain lak... aku sambung buat lempeng lagi....
lepas tu aku baru je nak goreng dia merengek2 lak nak ikut... terpaksa la aku dokong dia.... masa tu dah ada 2 keping yang aku dah goreng....

adik tengok je lempeng tu tak kelip2 mata dia ko.... last2 aku cubit sikit... tiup2 sikit... suap ke mulut dia... cepat je dia nganga ko... lepas tu mula la tak berhenti tangan aku...mana nak goreng lempeng...mana nak suap mulut adik lagi... aiseh.... ce korang bayangkan..... letih tau... bila aku nak letak je bawah.... dia mula dah... dia buat kaki jejak tak jejak tu sambil lompat2... sambil nangis beria-ia.... letih aku melayan....

sudahnya aku siap jugak dengan berhempas pulas... dan hari semalam kami berbekalkan sarapan lempeng dengan sambal hiris terung untuk aku dengan shah... untuk abg long aku bawak 2-3 keping lempeng kosong... adik lak aku bekalkan dia lempeng kosong 1 dan kentang, brokoli dan carot lenyek jugak..... Cerita menarik lain

6 Luahan Ikhlas:

Ila berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

macam mana sambal hiris terung tu ek..sharelah resepi...

sarah-najwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lama xmkn lempeng..
mkn time kecik2 dulu2 aje..

.:hana hazel:. berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ronda2 kat sini :)

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ila:
org bodoh ni tak pandai nak share resipi...hehe.. takut2 share orang buat tak jadi..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sarah:
cuba la buat..mana tau anak2 suka..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hana:
mekasih singgah..