Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 25 April 2011

letih...

salam semua,

dah bape hari tak update blog ni kan?

hari ni pun tak bape sihat....rasa macam nak tumbang je... semalam kami tiba dari kampung pukul 1 lebih...pagi tau... letih... aku lak rasa macam malas dah nak gi keja hari ni... nak buat camana kan kena gak gagahkan diri... nak berdiri pun rasa tak larat je ni... banyak pulak kes kena tengok hari ni....

nak dijadikan cerita kenapa kami lambat sampai malam tadi alkisahnya... biasa la kan kalau balik kampung... tetiap kali balik mesti kena ada sesi babai... sesi ni je dah dekat setengah jam... maka bertolak la kami jam 9.30 malam dari rumah mak... sesampai je kat atas sikit dari simpang ke teluk penyabung mersing kami terstop.... pelik gak dari jauh nampak lampu kelip2... polis la tu... ingatkan jpj atau polis buat block... kami cool lagi dan terus tunggu... lebih kurang dah 15 minit tunggu... banyak kereta buat u turn dan terus masuk ke simpang teluk penyabung tu.... kami dah pelik..kalau block takkan tak bergerak2... lama gak tunggu orang semua dah pakat2 keluar dari kereta dan borak2 tepi jalan dah.... tak kuasa kami nak tunggu dan ambik tau apa yang berlaku kat depan tu terus kami buat keputusan nekad... sama maca kereta lain2 tadi.... u turn dan ambik simpang ke penyabung tu....

masuk2 je jalan tu dengan takde guide line nya.... dengan takde gpsnya.... dengan conpidennya....kami redah je jalan pantai tu.... sampai tengah jalan nampak gak batu2 tulis endau... ok la tu... sejuk sikit hati...

last2 betul dia tembus ke jalan endau... betul2 tembus kat depan ten2 endau... wah terasa lak jalan ni lagi cepat dan ok... cuma jalan je kecik sikit.... tapi kualiti lebih baik dari jalan kami selalu lalu tu... dan ambik masa cuma dalam setengah jam je... bagus lain kali leh ikut sini...

sesiapa yg tau apa terjadi kat jalan mersing tu bgtau la ye? serius nak tau ni... Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

Ila berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnyer balik kampung...
Untuk Pertama Kalinya

ieda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ermm syoknya balik kg .. tapi kalau dah ikut short cut2 nie akak pun konpius dik .. kalau x tahu mauuu satu mesia kite tawaf kan huhuhu

KesahKu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ita..
ko memang..
mentang2 ekonseb dah bukak...
ko x singgah giant blkang umh aku tu ekk
hukhukhukhuk..
aku nunggu ko kol ari ahad ari tu...