Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 28 April 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER



salam semua,

alhamdulillah aku dah berjaya tenangkan diri dan kali ni nak santaikan pemikiran nak join segmen ben ni kejap...

tajuk kat atas tu pun dah jelas dan nyata suruh cerita kenapa aku akhirnya jadi seorang blogger kan? jadi aku kena la jawab dengan ikhlas.... ikhlas ni ben takde tipu2 punya...

sejak dari aku sekolah dulu aku selalu berangan nak jadi penulis... aku suka baca novel dan cerpen... konon2 nak cari idea... sampai sekarang ni masih lagi berangan nak tulis buku... tapi aku tau bakat aku tak sampai ke mana pun... kalau tulis buku belum tentu orang nak baca... korang nak tau buku apa yang aku nak tulis... aku berangan sangat nak tulis buku pengalaman hidup abah aku... walaupun abah aku bukan artis popular tapi aku rasa sebagai anak yang mengenang jasa aku patut jadikan abah aku sebagai ikon popular...

jadi aku start dengan berblog....sebelum aku boleh tulis benda yang serius jadi aku cuba tulis cerita-cerita sempoi macam cerita hidup kami hari2... tengok market dulu orang boleh faham ke apa aku tulis... dan akhirnya hari ni aku dah berani menulis cerita yang memang aku nak sangat tulis selama ni dalam aku orang susah...Part 1 dan aku orang susah...Part 2...dan insyallah ianya tak akan berhenti setakat tu aje... doakan semoga... impian aku nak tulis buku tu akan jadi kenyataan.... amin.. Cerita menarik lain

11 Luahan Ikhlas:

Haris Kaito berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

datang dari blog abg Ben... :)
kalau sudi singgah la balik...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI

Anna berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hi! saya pun bercita-cita menjadi seorang penulis. tapi tak larat untuk tulis panjang-panjang sebab boleh lupa awal-awal dia mcm mana. >.<

Semoga hasrat buku tercapai ye!

singgah dri Blog En. Ben

Kimi Yun berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aiii,,,Yun dtg singgah dari belog abg ben naek jet pejuang,,,

mai jemput dtg belog Yun,,de makan2 cket...

http://sakurayaki.blogspot.com

farysa allyssa berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hoyeahhh. datang lawt dari segmen abang ben
good luck and mai la ke blog. jadi followed pon baik. kene rajin2 tao :)

Nana berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh, moga impian tercapai ya sis :)

sggh dr blog ben ashaari :)

Pemuda Haparan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terjah sini..knp jadi seorg bloggers..huhu..ade mse terjah la blik..

http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

p/s:semoga impian kakak tercapai suatu hari nanti..

Syuxer berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam perkenalan kak..saya terharu dengan kesungguhan kak membuat satu nukilan kisah benar tentang kehidupan akak..:)..semoga impian kak tercapai..amin..:)

Anyway..follow u kak..#127

Lulu caldina berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Apa pun alasannya, semoga kita semua berjaya menjadi seorang blogger yang pemes amos..ekeke

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haris:
dah lama akak follow...hehe

ana, kimi dan farysa:
terima kasih!

nana,
pemuda haparan, syuxer and lulu:
terima kasih atas doa kalian... amin...

DiDa Licious berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bersiaraya & memfollow d sini! (",)v

Sal Saari berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga terus maju jaya dlm dunia blog ni..
intai2lah sy..