Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 13 April 2011

TORTURA Kuantan 2011




salam semua,

lama dah tak update blog...tak sempat...waduh...esok kena organize kursus lak... dah settle semua ni curik masa kejap...

tapi belum makan tengahari lagi ni... naya betul la.... tadi sempat pergi 2 ladang kambing kejap... aku nak makan jap lagi... lepas tu nak pam susu jap...sebelum tu nak cerita kat korang dulu pasal TORTURA...

korang penah dengar tak? ayat tu muncul dari ayat torture sebenarnya... ada pameran TORTURA kat kuantan sekarang ni... tengah berlangsung pun... dari 1 mac 2011 hingga 31 mei 2011.... sempat la kalau korang yang teringin nak pegi lagi tu...

aku tak plan pun nak pegi masa hari sabtu baru ni... balik dari cherating tu kami terus ingat nak balik sekali teringat yang pameran ni kami belum pergi lagi... terus pusing balik ke muzium seni kuantan... sampai2 je dah kul 6 petang tapi sempat lagi pasal dia tutup pukul 7 mlm...

bila sampai tu ingat free je tiket tapi aiseh kena bayar sorang rm6 la...tu harga dewasa.. kanak2 lak.. cuma rm3 je...

masuk2 je kami dah nampak rangka kena rantai dalam sangkar besi...memula ingat takde apa2 la... sekali masuk dalam je ada bacaan seram2 yang diorang pasang kat speaker sehingga bunyi memenuhi seluruh dewan dah... seram... serius.... aku cam tak leh jalan dah... abg long dah pakat2 pegang seluar dah ni...aiseh... rugi la pulak rasa bayar tiket kan?

bilik pertama kitaorng skip.... seram ko... gelap semacam lak tu... meremang bulu roma... memikir lak yang aku bawak anak kecik ni.... aku tunggu kat luar shah je masuk... abg long asyik cakap takut ummi...takut ummi... camne tu?

last2 aku beranikan diri gak masuk semua tempat... shah jaga adik lak... terus abg long ikut aku.... aik..berani pulak dia?

tapi serius aku balik je rumah terus mandikan anak2 sebelum maghrib tu... habis segala ayat aku baca dan sembur2 kat anak2 aku... lagi la bila aku tanya kat budak yang jaga tu semua benda yang berasaskan besi memang original! cuma yang kayu je diorang buat baru....

meh layan gambar pemplet je....yang ori? aku takut sampai tak sanggup nak ambik gambar.... buat ada yang menempel kat gambar tu kang tak naya?




Cerita menarik lain

1 Luahan Ikhlas:

aNNa maRdHiaH berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erm gud luck ya . anywy,anna follow sini . follow anna ya . nice blog . salam kenal .