Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 10 September 2013

Bra Simple Wishes membantu ibu yang menyusukan

assalamualaikum semua,

hari ni belum ada update... takde idea..memula ingat nak cerita pasal anak-anak tapi teringat dalam bulan ni ada kena gi klinik untuk check up jadi cerita anak-anak tanggu lepas check up je la ye...

hari tu aku ada terbaca masalah penyusuan kat kumpulan ibu menyusukan kat facebook...

dan kebetulan ada satu cerita kat dalam blog yang dah lama aku drafkan tapi tak menyempat nak diceritakan pun...

ada yang cerita pasal masalah susah nak pam sebab masalah selalu kena kerja luar kawasan..

untuk pengetahuan korang aku pun ada masalah yang sama... memang selalu bila terpaksa pegi untuk perjalanan yang jauh aku memang terpaksa pam dalam kereta... kalau naik kereta pejabat takkan asyik nak mintak orang stop tengah-tengah jalan je kan... jadi sebagai alternatifnya kena berada di tempat duduk belakang dan mempunyai alatan yang sesuai..

alatan yang sesuai maksud aku adalah pam susu yang boleh dibawa untuk bergerak kemana-mana.. terutama yang menggunakan bateri... yang tu aku ada cerita kat sini Review pam Unimom Allegro dan korang boleh baca pam apa yang aku guna ok...

kali ni aku nak tambah gajet lain yang perlu untuk sesi pengepaman ni berjaya... kalau nak buat single pumping biasanya memang tak ada masalah tapi untuk yang bercadang nak buat double pumping yang selalunya menjimatkan masa mengepam memang perlukan alat seperti ini.. ada banyak cara nak menyokong payudara semasa proses mengepam.. antaranya memakai baju dalam khas... seperti Simple Wishes Bra...

kita tengok gambar dulu ye...


simple wishes bra 






dan tengok gambar lagi...
cara menggunakannya



pada pendapat aku yang menggunakan bra ni... ianya sangat bagus dan mudah... sambil mengepam boleh buat kerja lain.. dan amat selamat digunakan ketika memandu sebab tak risau corong pam akan tertanggal jika ada gangguan terutamanya hentakan di atas jalan..

nak tengok saiz mana yang korang patut guna... dia ada sediakan chart sesuai untuk ukur.. macam kat bawah ni...

simple wishes bra chart


nak tengok jelas tentang ni boleh pergi sini... SIMPLE WISHES BRA

pada aku harganya masih mampu milik jika korang betul-betul bersemangat nak menyusukan anak selama mana yang anak perlukan... Harga Simple Wishes di Malaysia dalam lingkungan RM120 hingga ke RM135 sahaja... sangat berbaloi jika dibandingkan dengan keperluannya...

kalau nak beli kat Malaysia boleh pergi kedai online di bawah ni...

1. http://www.onebabyworld.com/simple-wishes-hands-free-double-pumping-bra-p-2810.html
2. http://www.applebabyhouse.com/goods.php?id=4490

dan kalau yang ada saiz terlebih baja macam aku kena beli kat oversea ye... tapi jangan risau aku bagi link kat korang kat mana yang aku beli dan boleh percaya company ni...siap boleh bagi kupon voucher untuk pembelian seterusnya lagi...

http://stores.ebay.com.my/Elite-Breastfeeding-Supplies






p/s aku berani tulis ni pasal aku pun guna... kalau tak tak leh nak komen lebih-lebih.. dan aku amat menyesal tak beli masa awal-awal dulu... Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baca jelah ye..kak dah pencen :D))

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak..simpan utk menantu esok2..hehe..

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum,

Saya iffa dr selangor.. sy baru 1st time mengandung.. baby nk masuk 6 bulan..saje2 survey breastpump.. utk set simple wishes ni..dia hanya bra shj atau bra dan pump mcm dlm gambar tu? terima kasih..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waalaikumusalam iffa,
terima kasih sudi singgah sini dan baca.. simple wishes ni hanya bra sahaja..