Membuat roti atau menguli roti atau meroti?

11:22:00 PG

assalamualaikum semua,

letih pulak rasa pepagi ni...macamana la orang boleh gigih buat roti agaknya...aku dulu-dulu rajin la...sekarang ni bila anak-anak dah mula pandai mintak itu ini rasa macam leceh pulak...

sebab bila tangan dah pegang doh melekit tu mula la drama macam-macam...sudahnya doh dah terlampau naik...yis dah terlampau berbuih....macam-macam la lagi halangan...

keputusannya aku kena beli breadmaker...lepas ni kena survey harga...eh? hehehe...

cite roti ni aku sambung kemudian ye...tak best kat hp takleh nak edit gambo...

p/s tghari ni nak masak cendawan + fishball goreng, peria goreng telur pedas dan goreng ikan pekasam kak anim.. alhamdulillah..

You Might Also Like

5 Luahan Ikhlas

  1. rajinnya ita...noe x pernah buat roti pun...makan roti je biasa..

    BalasPadam
  2. Saya ada jual BREAD MAKER. Kita tak payah uli tepung dgn tgn. Cuma masukkan bahan2nya nti ia akan uli hgga jd doh.klu nk bakar sebiji pn boleh. Boleh cntc azie, 017-8303036. Indera mahkota kuantan

    BalasPadam
    Balasan
    1. azie bagi detail akak boleh tolong iklankan.. ;)

      Padam
  3. Azie dh email. Trma kasih Cik Ta

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Komen Terkini