Bra Simple Wishes membantu ibu yang menyusukan - Cerita Ita                                                             Bra Simple Wishes membantu ibu yang menyusukan Langkau ke kandungan utama

Bra Simple Wishes membantu ibu yang menyusukan

assalamualaikum semua,

hari ni belum ada update... takde idea..memula ingat nak cerita pasal anak-anak tapi teringat dalam bulan ni ada kena gi klinik untuk check up jadi cerita anak-anak tanggu lepas check up je la ye...

hari tu aku ada terbaca masalah penyusuan kat kumpulan ibu menyusukan kat facebook...

dan kebetulan ada satu cerita kat dalam blog yang dah lama aku drafkan tapi tak menyempat nak diceritakan pun...

ada yang cerita pasal masalah susah nak pam sebab masalah selalu kena kerja luar kawasan..

untuk pengetahuan korang aku pun ada masalah yang sama... memang selalu bila terpaksa pegi untuk perjalanan yang jauh aku memang terpaksa pam dalam kereta... kalau naik kereta pejabat takkan asyik nak mintak orang stop tengah-tengah jalan je kan... jadi sebagai alternatifnya kena berada di tempat duduk belakang dan mempunyai alatan yang sesuai..

alatan yang sesuai maksud aku adalah pam susu yang boleh dibawa untuk bergerak kemana-mana.. terutama yang menggunakan bateri... yang tu aku ada cerita kat sini Review pam Unimom Allegro dan korang boleh baca pam apa yang aku guna ok...

kali ni aku nak tambah gajet lain yang perlu untuk sesi pengepaman ni berjaya... kalau nak buat single pumping biasanya memang tak ada masalah tapi untuk yang bercadang nak buat double pumping yang selalunya menjimatkan masa mengepam memang perlukan alat seperti ini.. ada banyak cara nak menyokong payudara semasa proses mengepam.. antaranya memakai baju dalam khas... seperti Simple Wishes Bra...

kita tengok gambar dulu ye...


simple wishes bra 






dan tengok gambar lagi...
cara menggunakannya



pada pendapat aku yang menggunakan bra ni... ianya sangat bagus dan mudah... sambil mengepam boleh buat kerja lain.. dan amat selamat digunakan ketika memandu sebab tak risau corong pam akan tertanggal jika ada gangguan terutamanya hentakan di atas jalan..

nak tengok saiz mana yang korang patut guna... dia ada sediakan chart sesuai untuk ukur.. macam kat bawah ni...

simple wishes bra chart


nak tengok jelas tentang ni boleh pergi sini... SIMPLE WISHES BRA

pada aku harganya masih mampu milik jika korang betul-betul bersemangat nak menyusukan anak selama mana yang anak perlukan... Harga Simple Wishes di Malaysia dalam lingkungan RM120 hingga ke RM135 sahaja... sangat berbaloi jika dibandingkan dengan keperluannya...

kalau nak beli kat Malaysia boleh pergi kedai online di bawah ni...

1. http://www.onebabyworld.com/simple-wishes-hands-free-double-pumping-bra-p-2810.html
2. http://www.applebabyhouse.com/goods.php?id=4490

dan kalau yang ada saiz terlebih baja macam aku kena beli kat oversea ye... tapi jangan risau aku bagi link kat korang kat mana yang aku beli dan boleh percaya company ni...siap boleh bagi kupon voucher untuk pembelian seterusnya lagi...

http://stores.ebay.com.my/Elite-Breastfeeding-Supplies






p/s aku berani tulis ni pasal aku pun guna... kalau tak tak leh nak komen lebih-lebih.. dan aku amat menyesal tak beli masa awal-awal dulu...

Ulasan

  1. baca jelah ye..kak dah pencen :D))

    BalasPadam
  2. assalamualaikum,

    Saya iffa dr selangor.. sy baru 1st time mengandung.. baby nk masuk 6 bulan..saje2 survey breastpump.. utk set simple wishes ni..dia hanya bra shj atau bra dan pump mcm dlm gambar tu? terima kasih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumusalam iffa,
      terima kasih sudi singgah sini dan baca.. simple wishes ni hanya bra sahaja..

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum