Kluang... aku datang... - Cerita Ita                                                             Kluang... aku datang... Langkau ke kandungan utama

Kluang... aku datang...

assalamualaikum semua,

petang ni macam agak suram suasana di Kuantan ni tapi tak menjejaskan perasaan gumbira dalam hatiku ini....

wah.... feeling best sangat ni... kami nak balik kampung ni....

inshaaAllah...kalau takde aral melintang macam biasa kami akan gerak balik malam ni sebab esok cuti... bestnya... dapat 3 hari di kampung....


abg long pun dah sibuk-sibuk je tanya.... hari selasa lepas...



abg long : bape hari lagi kita sekolah ummi?

aku : ada lagi 3 hari masuk hari ni...

abg long : lepas tu kita pegi mana?

aku : kita balik kampung la jumpa atuk wan..

abg long : ye ke ummi? saya suka la... saya dah rindu atuk wan...

aku : ye ke? bukan abg long rindu PSP pokde ke?

abg long : mana ada la ummi....saya rindu nak balik rumah atuk wan... adik dengan abg ngah pun dah rindu jugak...

aku : hmmm... ye la hujung minggu ni kita balik ye...

abg long : yeay....



alahai anak.... tersentuh hati ummi tau... kalau dah besar esok..ingat tak nak balik jumpa ummi agaknya ye?


tapi anak dia tak tau yang ummi dia ada misi sampingan jugak ni.... hahaha....

mau menjejak Mee Racun di Batu Pahat yang dah meracuni fikiranku sejak sebulan dua yang lalu.... harapnya dapat la nak merasa.... sluuurrrpppp...meleleh air liur dah ni...

tadi pun lepas kursus ada pulak staff orang muar (muo) sebut pasal nasi beriani sedap kat BP tu gak... adoiiii...dugaan betul la....


p/s terasa nak makan strawberry cheesecake la... tapi nak buat tak sempat dah ni... buat kat rumah mak aci tak ye?



Ulasan

  1. haha..mee racun kat medan selera, jalan sultan yang sedap tau ita. ada tulang kambing sekali..sedap, sedut sumsum dengan straw. jangan lewat sangat..nanti gigit jari!

    BalasPadam
  2. uwaaaaaaa !!!! mek nak balik jugokkk ! :'(((

    BalasPadam
  3. Hi Ita, have a pleasant safe trip balek kampong. Saya suka Kuantan, tu Telok Chimpedak, Cherating.
    Suka duduk tepi laut malam makan apa2 ada jual.
    The last time I was in Kuantan was wayyyy back in early '80s.
    Hope one day I boleh pergi Kuantan, Trengganu too.
    Have fun. Simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum