Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 12 September 2013

Kereta abg long..

assalamualaikum semua,

semalam aku ada letak gambar WW kereta perpel abg long kan?

haaa...hari ni nak cerita sejarah kejadian kereta tu...

apapun nak berterima kasih dengan kak Anim yang rajin komen kata kereta baru ayah dia... sebenarnya jauhhh lagi kak kami nak pakai kereta baru tu...hajat memang la ada tapi buat masa ni tinggal hajat je la...tumpukan pada yang jauh lebih penting...

cerita dia pasal lukisan kereta abg long gini sebenarnya....

masa kejadian pertama : petang 10 September 2013

tempat kejadian : dalam kereta ketika shah jemput aku balik kerja

saksi kejadian : semua family member kami ada belaka la...


abg long : ummi nak tengok tak lukisan saya?

aku : mana?

abg long : ini lah..(sambil mengambil kertas lukisan celah tempat duduk hadapan)


lukisan abg long dipegang oleh adik husna 


aku : wah... abg long lukis kereta kaler perpel la...

abg long : ye la...(sambil senyum-senyum) cuba ummi tengok... semua perpel kan? kereta perpel... lampu isyarat pun perpel... (hahaha..ko memang leh geng dengan moksu ko la nak...)

aku : kenapa semua perpel? lampu isyarat pun kaler perpel? lampu isyarat warna apa abg long?

abg long : warna kuning, merah, biru....eh hijau... tapi saya memang nak semua warna perpel... hehehe...

aku : kenapa ada love ni?

abg long : saya kan suka dengan karina...sebab nanti saya dah besar saya nak kawin dengan karina la...

aku : eik????

abis kejadian pertama...


masa kejadian kedua : pagi 11 September 2013

tempat kejadian : dalam kereta ketika kami nak hantar dia ke sekolah

saksi kejadian : shah sorang je..

aku belek lagi lukisan abg long semalam...tetiba aku terperasan sesuatu...


lukisan abg long zoom in 

aku : abg long...apa yang abg long lukis ni...sambil tunjuk kat dalam kereta tu..

abg long : ummi tengok ni... ada saya yang dah besar (yang bawak kereta)...ada karina (yang duduk kat seat belakang pemandu)... ada burung hantu (yang hitam kat belakang sekali tu... huhu.. itu dah memang macam rupa hantu pun nak)...

aku : hehehe.... patut la ada love kat atas tu ye....?

abg long : ye la ummi... nanti karina suka dengan saya... lepas tu boleh kawin dengan saya...lepas tu boleh naik kereta dengan saya....

aku : abis burung hantu tu kenapa pulak dia ada jugak dalam kereta ni?

abg long : ye la saya kan suka dengan burung hantu...

aku : abg long tak seram ke tengok muka burung hantu tu? dengan badan dia besar lagi tu...

abg long : saya seram jugak tapi burung hantu kan warna hitam... sebab tu saya suka dia...pasal saya suka warna hitam.... (aduhai anak...apakah....)

abis kejadian kedua.....

korang sila nilai la sendiri ye.... keletah anak-anak.... beginilah suasana kami di rumah..... mana tak badan yang penat kerja seharian boleh hilang semua penatnya kan?

hari ni dia taknak sarapan dengan koko krunch sebab dia kata koko krunch tu buat dia sakit perut dan sampai cirit birit... tapi ada satu ayat dia yang buat aku tak tahan....

"ummi, karina tak malu pun tunggu saya abis beyak...sebab saya mintak dia teman...kalau tak saya takut hantu nanti camane?"

alahai anak.......


abg long.... kejapnya dah besar kan? 



p/s setiap kali ummi gi kerja...hati tergamit rindu dengan anak-anak... :) Cerita menarik lain

15 Luahan Ikhlas:

encikarman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah pandai kaler yer.

Denaihati berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

love pun purple....heeee. kretif abg long melukis, siap ada cerita lagi.

teknisi komputer berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hmmm.... anak yang kreatif, salut

download software gratis berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamu alaikum, salam kenal buat semua blogger malaysia yang ada suka ngobrol di sini

azza_mastura berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yess ! yippi ! mushu ade geng kaler perpel ni ! :D . kalau awak minat kaler perpel , mushu pun leh teman awak beyakkk . boleh la kenal kenal ngn karina tu sekali . alahai anakkk ....^_^

✿ pink velvet ✿ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

karina tu sape? hehe~

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe.. kaler mmg dah pandai tapi malas je..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

entah sejak bila dia suka purple.. rasanya selama ni hitam je..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terima kasih... ;)

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waalaikumusalam... salam kenal buat anda juga..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takpe la moksu... dia dah ada yg teman.. ^_^

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhuhu... nak kena buat entry khas ni... KARINA YANG SPECIAL... >_<

Hani Fadhlina Abdul Rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahaha... Anak-anak nie, macam-macam kan ...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe...memang...sangat menguji minda hati dan perasaan...

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hee...kak silap teka..
abang long kena lukis kereta cantik utk karina