Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 26 September 2013

Kluang... aku datang...

assalamualaikum semua,

petang ni macam agak suram suasana di Kuantan ni tapi tak menjejaskan perasaan gumbira dalam hatiku ini....

wah.... feeling best sangat ni... kami nak balik kampung ni....

inshaaAllah...kalau takde aral melintang macam biasa kami akan gerak balik malam ni sebab esok cuti... bestnya... dapat 3 hari di kampung....


abg long pun dah sibuk-sibuk je tanya.... hari selasa lepas...



abg long : bape hari lagi kita sekolah ummi?

aku : ada lagi 3 hari masuk hari ni...

abg long : lepas tu kita pegi mana?

aku : kita balik kampung la jumpa atuk wan..

abg long : ye ke ummi? saya suka la... saya dah rindu atuk wan...

aku : ye ke? bukan abg long rindu PSP pokde ke?

abg long : mana ada la ummi....saya rindu nak balik rumah atuk wan... adik dengan abg ngah pun dah rindu jugak...

aku : hmmm... ye la hujung minggu ni kita balik ye...

abg long : yeay....



alahai anak.... tersentuh hati ummi tau... kalau dah besar esok..ingat tak nak balik jumpa ummi agaknya ye?


tapi anak dia tak tau yang ummi dia ada misi sampingan jugak ni.... hahaha....

mau menjejak Mee Racun di Batu Pahat yang dah meracuni fikiranku sejak sebulan dua yang lalu.... harapnya dapat la nak merasa.... sluuurrrpppp...meleleh air liur dah ni...

tadi pun lepas kursus ada pulak staff orang muar (muo) sebut pasal nasi beriani sedap kat BP tu gak... adoiiii...dugaan betul la....


p/s terasa nak makan strawberry cheesecake la... tapi nak buat tak sempat dah ni... buat kat rumah mak aci tak ye?



Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..mee racun kat medan selera, jalan sultan yang sedap tau ita. ada tulang kambing sekali..sedap, sedut sumsum dengan straw. jangan lewat sangat..nanti gigit jari!

azza_mastura berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uwaaaaaaa !!!! mek nak balik jugokkk ! :'(((

Uncle Lee berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hi Ita, have a pleasant safe trip balek kampong. Saya suka Kuantan, tu Telok Chimpedak, Cherating.
Suka duduk tepi laut malam makan apa2 ada jual.
The last time I was in Kuantan was wayyyy back in early '80s.
Hope one day I boleh pergi Kuantan, Trengganu too.
Have fun. Simpan satu lagu dalam hati.
Lee.