Follow my blog with Bloglovin

Sabtu, 21 September 2013

Membuat roti atau menguli roti atau meroti?

assalamualaikum semua,

letih pulak rasa pepagi ni...macamana la orang boleh gigih buat roti agaknya...aku dulu-dulu rajin la...sekarang ni bila anak-anak dah mula pandai mintak itu ini rasa macam leceh pulak...

sebab bila tangan dah pegang doh melekit tu mula la drama macam-macam...sudahnya doh dah terlampau naik...yis dah terlampau berbuih....macam-macam la lagi halangan...

keputusannya aku kena beli breadmaker...lepas ni kena survey harga...eh? hehehe...

cite roti ni aku sambung kemudian ye...tak best kat hp takleh nak edit gambo...

p/s tghari ni nak masak cendawan + fishball goreng, peria goreng telur pedas dan goreng ikan pekasam kak anim.. alhamdulillah..

Cerita menarik lain

5 Luahan Ikhlas:

Noe berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rajinnya ita...noe x pernah buat roti pun...makan roti je biasa..

Azie berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya ada jual BREAD MAKER. Kita tak payah uli tepung dgn tgn. Cuma masukkan bahan2nya nti ia akan uli hgga jd doh.klu nk bakar sebiji pn boleh. Boleh cntc azie, 017-8303036. Indera mahkota kuantan

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

noe...senang je pun..sambil lepak2 boleh buat..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

azie bagi detail akak boleh tolong iklankan.. ;)

Azie berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Azie dh email. Trma kasih Cik Ta