Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 15 Mac 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

salam semua,

curik masa lagi nak join segmen en ben....manjang je tumpang populariti en ben kan...? dia bg can apa salahnya kan? meh join reramai kat SINI ye...

en ben suh cite sikit pasal latar belakang......hmmmm...meh baca meh...

aku anak org Felda....asal nuuuu haaa kat Johor...sekarang ni dah kawin dan dah bekerja dah pun....hasil orang tua hantar belajar dulu2 dan sekarang dengan rasminya aku pegang dua title...satu sebagai pegawai veterinar kat makmal veterinar kat kuantan....korang tak tau apa pegawai veterinar...? aku dah biasa dah org tak kenal keja aku apa...ala short name dia doktor haiwan la...profesion satu lagi tu...yg paling besar pangkat dia ok...surirumah! kalau leh aku nak buat keja ni sepenuh masa ok...i like!!

blog kegemaran aku lak dan selalu aku jengah....kalau dia tulis entry baru memang aku singgah...aku dah tulis banyak kali dah rasanya nama dia ni....entry khas tentang blog dia pun penah aku buat...blog Genta Rasa ok...gi la singgah...banyak menyedarkan kita sebagai hamba Allah kat muka bumi yg fana' ni...

blog yg paling aku tak suka singgah....nak tau? ada 2 ok....tapi 2-2 ni aku follow...

1. blog hana - tau nape aku tak suka? pasal selalu je dia letak entry ada gambar makanan yg sedap2 ok...buat aku yg leh pegang periuk belanga sekali-sekala ni, jeles tau....bikin air liur meleleh je la...

2. blog juaimurah - aku ada 2 anak2 yg comel2...jadi aku suka beli mainan yg leh bagi pelajaran sikit2 kat anak2...banyaknya brg camni mahal2...so aku kena ambik alternatip lain dengan beli yg second hand...alhamdulillah anak2 aku tak banyak kerenah dan mereka suka dan sangat menghargainya...
tapi kenapa aku tak suka jenguk blog ni pulak sebab dia jual brg2 cam aku cakap tu tapi selalu bila aku jenguk je...mesti brg2 tu dah sold...keciwa tau...

impian aku terhadap blog aku sendiri? owwwhh...en ben suh meluahkan rasa hati lak....

banyak impian ni...leh list sesatu tak? tak leh...? tak kira nak list jugak...baca je la ye...

1. aku berangan nak ada follower reramai cam en ben kita....huhu tak dapat ribu2 ratus2 pun jadi la...
2. aku nak ramai kawan2 leh dapat banyak info dari blog aku...so kena rajin la kan?
3. aku berangan nak bagi reward kat semua pembaca setia blog aku....nanti2 aku buat contest korang join ye...
4.  berangan blog aku jadi list blog popular....leh tolong promote? seterusnya menjana pendapatan sampingan cam org lain buat...(so rerajin la klik iklan kat blog aku ni ye...) ;)
5. last sekali aku berharap sangat yg aku boleh berblog sampai bebila....selagi kudrat aku masih ada...insyallah... Cerita menarik lain

16 Luahan Ikhlas:

apisv2 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

aizamia3 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sedang BW tengok jawapan2 blogger dalam segmen abg ben tu... nak join tapi semacam malas...

missbby berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam ziarah dan salam kenal..:)

Ila berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dtg dari blog abg ben...nice blog..dah follow u..tq if follow me back

ewanrani berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ewanrani jugak blogger johor..
mari blogger johor kite bergabung..hehe

http://ewanrani.blogspot.com/

ariana's berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ita: dekat sgt rupanya kita..ni buat nak kenal lebih dekat ni..:)

Dda Ly berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kenal blogger johor..:)

meh ke rumah..
~saye anak selangorr!~
keep in touch ye..♥♥♥

fRaMe+LenSeS berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

NiSha berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hye,,
santai dari blog abg ben.. kita owang Johor gak ni..
http://heandsheloves.blogspot.com
>NiSha<

solo molo berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

0rang k0lumpo datang menjengah...
kmpg kat kmpg melayu majidee...

fashah84 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam ziarah..

salam perkenalan dr sy..

http://fashah84.blogspot.com

yayalya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy org johor no.32 hihihi

singgah dr blog abg ben :)

Siti Noraisyah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Singgah sini dr segmen BA.. ^^

pRiNCe berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

slamt berknalan..
prince blogger kl...
lau sudi jengukla blog sy yg buruk n newbiee ni ye...:)

ct N honey berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya dari n9.slm perkenalan

HATYCIKNUURUL berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam,.akk jhr kt mane?,.

hehe,.lmbt lak kmen sal sgmen ni,.xpe kan?,.huhu