Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 9 Mac 2011

demam campak : apakah ubatnya?


salam semua,

hari ni aku baru masuk keja, isnin kena gi meeting ke putrajaya....ada kes ni nanti aku cite...

semalam lak aku kena cuti pasal adik kena demam campak...sebelum tu hari jumaat lagi dia dah start demam panas, kami bagi ubat selang 4 jam sekali...letih ko aku tak cukup tidur gak...

sampai hari ahad tu panas tu dah kebah tapi pepagi tu lak ada kuar cam bintik2 kat muka dia lepas dia mandi...panik aku siap aku mms gambar dengan shah lagi suh dia tengok...aku terus call mak kat kg..mak kata kena campak keladi kot...

mak pesan suh bagi air kelapa..shah balik keja dia beli sampai 3 bijik sekali air kelapa tapi aiseh kena tipu sudah..sekali dibagi kelapa tua daa....

dah tu shah terpaksa la ambik cuti isnin tu pasal kena jaga adik...semalam aku lak cuti..kena gilir2 la kan...

alhamdulillah pagi ni hantar dia ke taska pasal tinggal kat tangan dengan kaki je kesan sikit2 bintik2 tu..kat badan dan muka dah surut dah...

p/s ada org ajar letak daun semambu kat bawah tempat tidur dia...membantu ke ek? aku tak tau pasal tak sempat cari dia dah baik...hehe.. Cerita menarik lain
This entry was posted in

1 Luahan Ikhlas:

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gambar yang cantik