Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 9 Mac 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU 2011@ BEN ASHAARI


salam semua,

baru je sempat menjengah ni haa...tau2 je ada en ben buat jelajah...tapi dah tutup dah...tapi tak kira gak aku nak join...mana la tau kot2 dia kesian lak kan...

pasal aku bergelar ibu dan aku nak cerita pengalaman pahit dan manis menjadi seorang ibu jadi aku tak kira, aku nak masuk gak...

aku anak no 2 dr 7 beradik, ada 2 je adik-beradik ppuan..kuarge kami susah masa kami kecik2...sebab tu kami selalu berangan pasal makanan yg sedap2...hehe...aku kawin thn 2006, dah ada 2 anak2 yang sangat comel hasil perkongsian hidup dengan suami tercinta (siapa tak sayang suami kan) selama nak masuk 5 tahun dah..

dulu.....kalau kami adik-beradik tengah buat degil2 taknak dengar cakap mak, mak aku selalu cakap...."esok kalau korang ada anak, korang tau la apa yang mak rasa"....

dan sekarang ni.....hampir separuh yang mak aku cakap tu dah nampak kebenarannya...huk..huk...maaf mak kerana mengabaikan apa yg dikata selama ni...degil noo...

selama menjadi seorang insan yang bergelar ibu ni sebenarnya banyak sangat pengalaman manis...ceh ayat cam menjawab soklan wartawan je kan...formal gila....
tapi aku serius part pengalaman manis yang banyak tu...pasal apa tau...tengok anak senyum dan dia pandai ketawa pun manis....
tapi dalam byk2 pengalaman tu....pengalaman yg takleh lupa la sampai bebila ialah pengalaman melahirkan abg long dan adik adalah pengalaman manis paling best...

kenangan pahit? woooo...ni isu sensitip ni en ben....aku mmg ada kenangan pahit..sebagai ibu sangat pahit bila tgk anak sakit..abg long dan adik pun penah sakit yang mengundang hati aku gundah gulana...dan yg paling pahit dan kelat adalah di sini....maleh nak cite....kang tak rasa lak air depan mataku ni manis lak lagi...

pesanan untuk en suami? aiseh..kena cakap ke? hehe...cam malu la pulak....mekasih bang selama ni sudi membantu ita jaga anak2 kita termasuk la jaga ita sekali...meh kita tambah anak reramai nak?.......

nasihat untuk anak2 ummi semua...semoga korang semua selalu dengar kata ummi dan ayah...dan jadi anak yg baik ye nak....

nasihat untuk anak gadis di luar sana?...ehemmmmm...yg ni aku suka...jadi diri, hiasi peribadi dan JGN AMBIK LAKI ORG TAU!!! Cerita menarik lain

13 Luahan Ikhlas:

sya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam perkenalan...
dpt link thru blog ben ashaari :)

ariana's berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam kenal..singgah dari segmen Ben juga..

Warna Warni Kehidupan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terjah dari blog BA...best baca pengalaman ibu2 yang comel2 belaka ni

Fuuyooh berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum...
kali pertama singgah cni..
salam kenal, dtg dr blog abg ben :-)..

Diari-Selebriti-Mama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang solehah dan berjaya...

Mamaleesya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

shah-kayrul berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kenal...terjah dari blog ben...

seronok baca kisah2 mama dan ibu yang hebat

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sya, ariana's,: mekasih sudi singgah

warna2 kehidupan, fuyooh: mekasih jugak

diari-celebriti mama & rizaros: mekasih dan dah follow u back

lulu & mamaaleesya: amin...terima kasih daun keladi..lelainkali doa lagi ye...

shah-kayul: mekasih..dah follow awak balik..

luckylizan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat berkenalan mama adik dan abang, dah follow, jom follow saya gak, boleh kita sesama share info tentang ibu2. Pengalaman anak sakit memang pahit kan, Adam saya pernah admitted sbb demam panas. Allah jer yang tahu betapa gundah gulananya ...

atie @ ejay berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kenal dr segmen en.ben:)

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

luckylizan: leh2...kita kongsi2 nanti ye...
atie@ejay: salam kenal gak!