Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 14 Mac 2011

review kek baldu merah...awww..

salam semua,

kali ni aku nak bagi review sikit pasal kek baldu merah yg aku buat hari sabtu lepas tu...yang terlepas leh tengok entry ni...

aku sebenarnya taknak cite tapi pasal ko dah tanya kan faiz so aku cite kat sini...sebenarnya tertinggal nak bg review aritu.. ;)

rupa : ala kadar je...org x cukup peralatan kan...huhu..aku dah kenen2 shah nak beli memacam ni...dia mcm ok je...mestilah kan..suami mana tak suka kalau wife boleh buat benda2 camni kan...

untuk rasa mmg personally....aku sebenarnya tak bape suka rasa kek ni...aku terangkan satu2 ok...

1. rasa kek dia je tau - kek dia cam kering sikit...kat tengah2 gebu dan memang lembut...tapi kat base dia macam berkerak sikit...dan agak keras...tapi tak tau la kalau kek aku tu terlebih masak ok...lain kali aku nak set 30 minit je..aritu aku buat 40 minit..kalau dr segi rasa kek ni aku lebih suka kek coklat moist...pasal dia lagi lembap...cuba lelain kali aku try kukus lak kan...tengok camne hasil dia...

2. bau - kek dia ni tak bau kuat sgt pun...abg long pun pelik pasal selalu dia yang ingatkan kek dah masak pasal dr jauh dah bau kan...kek ni dah dekat pun cam x bau wangi sangat la...

3. warna - asal la diorang pilih warna merah ek...aku letak sikit je dah merah menyala..kalau ikut diorang letak sampai 4 sudu tu..pengsan nak makan...lainkali aku nak try letak warna lain lak la...aci tak? nak try hijau lak ke...

4. frosting - yg ni la yg buat kek ni sedap dan rasa mahal tau! lelain tu biasa je...lainkali aku rasa lebih elok kalau aku letak strawberry kat celah2 cam kek yg faiz buat ni...lebih best lagi kalau aku leh masak strawberry tu dgn gula..pastu letak kat celah lapisan...wow..mesti marveles kan...

apa pun terjadi korang jgn terkejut tau kek yg mengabiskan masa aku selama 4 jam ni berbaloi-baloi...habis dalam masa tak sampai 2 hari! tapi serius aku cuma makan 1 1/2 potong je..itu pun dah muak...diorang dua beranak tu yg beria2...tapi best kan camtu??? Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

Ozzy Choc D'Luscious berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

okehh!!postpone..

Ozzy Choc D'Luscious berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

errr...lagi satu!..gigi ngan lidah merah tak pas makan?...(dgn mata jujur terkebil2)..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

faiz: ko nak postpone apa? buat ke?
hehehe...aku rasa kalau letak 4 sudu mmg merah kot...aku nye tak ler..1 1/2 sudu je kan...jujur ni...