50 Nama anak yang paling popular di Malaysia 2012

9:10:00 PG

assalamualaikum semua,

ada sesiapa yang dapat anak awal tahun ni? kawan aku ada sorang bersalin semalam.... masih ada kat hospital lagi pun... dapat anak lelaki dia... suka la suami dia yang memang mengharapkan anak lelaki... apa pun alhamdulillah beliau dan anak dah selamat.... bila la aku nak gi melawat ye?

oh ye.... bersempena ada orang bersalin ni aku nak kongsikan satu berita yang aku dapat dari email semalam....

tajuk dia best tu....

50 nama anak yang paling popular di Malaysia tahun 2012

menarik kan? ok kat bawah ni aku senaraikan mengikut senarai yang diberi ok....

Yang ini 25 nama anak lelaki :


1
Mohamed
2
Ahmad
3
Adam
4
Rayyan
5
Daniel
6
Danish
7
Haziq
8
Iman
9
Zikri
10
Irfan
11
Ashraff
12
Ariff
13
Amsyar
14
Zarif
15
Aqil
16
Mikhail
17
Umar
18
Aaron
19
Jayden
20
Aish
21
Haikal
22
Harris
23
Naufal
24
Aiman
25
Aryan



yang ini  pulak 25 nama anak perempuan :


1
Nor
2
Zara
3
Sophia
4
Aishah
5
Alicia
6
Alya
7
Hannah
8
Iman
9
Damia
10
Arissa
11
Safiya
12
Humaira
13
Keisha
14
Irdina
15
Iris
16
Amani
17
Dhia
18
Marissa
19
Adelia
20
Husna
21
Nurul
22
Sara
23
Qaisara
24
Qalisha
25
Aqeelah


ada jugak nama yang dianggap pelik..
untuk bayi perempuan ada 3 nama : Malaysia, Cahaya dan Chinta.
untuk bayi lelaki ada 6 nama : Duncon, Cameron, Carlos, Mordekai, Giovanni dan Nico.


nama husna boleh pulak terselit kat situ... terfikir pulak aku... karang kalau budak ni nak sekolah nama bebudak mesti dekat sama je pasal nama husna tersenarai dalam 25 nama popular 2012..mesti diorang sekolah sekali kan? laaa..kesian anak aku...

p/s apasal aku rasa nama yang popular ni semua macama ada kaitan dengan drama kat tv je ye

Sumber dari sini.

You Might Also Like

39 Luahan Ikhlas

  1. ada2...safiya...
    nma penuh Nasira Safiya...;)

    BalasPadam
  2. macam-macam nama sekarang kan. selagi membawa maksud yang baik, takpelah.

    BalasPadam
  3. skrng ni bnyk nama yg pelik2 wujud.. -_-

    BalasPadam
  4. nice... boleh pilih satu!!! hihiiii

    BalasPadam
  5. nama aku manggis..top 10 jgk ni kalau musim buah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. nama bayi kalau letak manggis mesti tak kira musim nanti..

      Padam
  6. Nur Aisyah Safiya.....

    BalasPadam
  7. Nur Aisyah Safiya

    BalasPadam
  8. NUR ALYA BALQIS..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap nama balqis tapi ramai yg kata nama tu "berat"..

      Padam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  10. Ada ada . Nama sy mohd fairudin . Tp dy tkde laa kt atas tu . Knp tk msokkn?? . Huhuhu

    BalasPadam
  11. Ada ada . Nama sy mohd fairudin . Tp dy tkde laa kt atas tu . Knp tk msokkn?? . Huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe... nama ni untuk yg lahir tahun 2012 je dik.. dan anak2 ni belum pandai menaip di komputer pun lagi kot..hehe..

      Padam
  12. teengah cari nma anak jugak ni kak

    BalasPadam
  13. adam paling popular, iklan pun adam, drama pun adam, tajuk drama pun adam.

    BalasPadam
  14. Shafiqah.
    Farah/Farahin.
    Shasha.
    Nabilah.
    Hani/Hana (byk digunakan dlm novel)

    Name2 kat atas ni semua top2 belaka. Kat sekolah lagi laa..haha.

    Btw, my name is Nur Farahin. Simple. Tak mo terbelit2 lidah..kikikj..

    BalasPadam
  15. Bila akak tulis husna kat sana rasa rindu dengan Kawan karib saya, ainul husna.Nama saya Dayangku nabila.

    BalasPadam
  16. ada beberapa nama juga di atas yang populer di indonesia gan..
    makasih untuk poastingnnya ya ;)

    BalasPadam
  17. Nama kt snarai tu rmai sgt yg guna...ada x nama yg unik n cantik tuk baby girl?

    BalasPadam
  18. Nama yana ke...mazliana name tak glamer ke..ahaks

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen :)

Komen Terkini