Selasa, 8 Januari 2013

50 Nama anak yang paling popular di Malaysia 2012

assalamualaikum semua,

ada sesiapa yang dapat anak awal tahun ni? kawan aku ada sorang bersalin semalam.... masih ada kat hospital lagi pun... dapat anak lelaki dia... suka la suami dia yang memang mengharapkan anak lelaki... apa pun alhamdulillah beliau dan anak dah selamat.... bila la aku nak gi melawat ye?

oh ye.... bersempena ada orang bersalin ni aku nak kongsikan satu berita yang aku dapat dari email semalam....

tajuk dia best tu....

50 nama anak yang paling popular di Malaysia tahun 2012

menarik kan? ok kat bawah ni aku senaraikan mengikut senarai yang diberi ok....

Yang ini 25 nama anak lelaki :


1
Mohamed
2
Ahmad
3
Adam
4
Rayyan
5
Daniel
6
Danish
7
Haziq
8
Iman
9
Zikri
10
Irfan
11
Ashraff
12
Ariff
13
Amsyar
14
Zarif
15
Aqil
16
Mikhail
17
Umar
18
Aaron
19
Jayden
20
Aish
21
Haikal
22
Harris
23
Naufal
24
Aiman
25
Aryan



yang ini  pulak 25 nama anak perempuan :


1
Nor
2
Zara
3
Sophia
4
Aishah
5
Alicia
6
Alya
7
Hannah
8
Iman
9
Damia
10
Arissa
11
Safiya
12
Humaira
13
Keisha
14
Irdina
15
Iris
16
Amani
17
Dhia
18
Marissa
19
Adelia
20
Husna
21
Nurul
22
Sara
23
Qaisara
24
Qalisha
25
Aqeelah


ada jugak nama yang dianggap pelik..
untuk bayi perempuan ada 3 nama : Malaysia, Cahaya dan Chinta.
untuk bayi lelaki ada 6 nama : Duncon, Cameron, Carlos, Mordekai, Giovanni dan Nico.


nama husna boleh pulak terselit kat situ... terfikir pulak aku... karang kalau budak ni nak sekolah nama bebudak mesti dekat sama je pasal nama husna tersenarai dalam 25 nama popular 2012..mesti diorang sekolah sekali kan? laaa..kesian anak aku...

p/s apasal aku rasa nama yang popular ni semua macama ada kaitan dengan drama kat tv je ye

Sumber dari sini.

40 Luahan Ikhlas:

Anum berkata...

apa lagi chop satu

Rozita berkata...

chop? hihi... jadik-jadik la dulu..

BiLa JeJaRi MeNaiP berkata...

ada2...safiya...
nma penuh Nasira Safiya...;)

fyna berkata...

macam-macam nama sekarang kan. selagi membawa maksud yang baik, takpelah.

Siti Norizam Ishak berkata...

Menariksss..

nur syariza Natasya berkata...

skrng ni bnyk nama yg pelik2 wujud.. -_-

SouLmatemaS.com berkata...

nice... boleh pilih satu!!! hihiiii

Unknown berkata...

nama aku manggis..top 10 jgk ni kalau musim buah..

Tanpa Nama berkata...

Nur Aisyah Safiya.....

Tanpa Nama berkata...

Nur Aisyah Safiya

Sue sukinah berkata...

NUR ALYA BALQIS..

anie eddya berkata...

Qaseh Nur Saffiya

anie eddya berkata...

Qaseh Nur Saffiya

anie eddya berkata...

Qaseh Nur Saffiya

syukur berkata...

bagus-bagus namanya

Mohamad Fairudin berkata...

Ada ada . Nama sy mohd fairudin . Tp dy tkde laa kt atas tu . Knp tk msokkn?? . Huhuhu

Mohamad Fairudin berkata...

Ada ada . Nama sy mohd fairudin . Tp dy tkde laa kt atas tu . Knp tk msokkn?? . Huhuhu

Rozita berkata...

lebih kurang dgn nama husna..

Rozita berkata...

ye.. nama saya pun xde makna.. :)

Rozita berkata...

tq..

Rozita berkata...

aah kan..?

Rozita berkata...

sila..sila.. hehe..

Rozita berkata...

hehe.. nama bayi kalau letak manggis mesti tak kira musim nanti..

Rozita berkata...

nama safiya memang glamer kan?

Rozita berkata...

sedap nama balqis tapi ramai yg kata nama tu "berat"..

Rozita berkata...

satu lagi safiya..

Rozita berkata...

ya..sangat bagus..

Rozita berkata...

hehe... nama ni untuk yg lahir tahun 2012 je dik.. dan anak2 ni belum pandai menaip di komputer pun lagi kot..hehe..

eamy milea berkata...

teengah cari nma anak jugak ni kak

Tanpa Nama berkata...

adam paling popular, iklan pun adam, drama pun adam, tajuk drama pun adam.

Tanpa Nama berkata...

Shafiqah.
Farah/Farahin.
Shasha.
Nabilah.
Hani/Hana (byk digunakan dlm novel)

Name2 kat atas ni semua top2 belaka. Kat sekolah lagi laa..haha.

Btw, my name is Nur Farahin. Simple. Tak mo terbelit2 lidah..kikikj..

Tanpa Nama berkata...

Bila akak tulis husna kat sana rasa rindu dengan Kawan karib saya, ainul husna.Nama saya Dayangku nabila.

xamthone plus berkata...

ada beberapa nama juga di atas yang populer di indonesia gan..
makasih untuk poastingnnya ya ;)

Muhammad Akmal berkata...

Muhammad akmal bagus juge tu

Muhammad Akmal berkata...

Name saye tak de?

Nika Nurmayanti berkata...

kalo di indonesia siaa aja gan?
terimakaish ;)

silahkan mampir http://mobildatsunbandung.com/

Tanpa Nama berkata...

Nama kt snarai tu rmai sgt yg guna...ada x nama yg unik n cantik tuk baby girl?

Nika Nurmayanti berkata...

lo arab gan?
makasih :D

klick here http://veriska.com/

Mazliana Ahmad Jalaludin berkata...

Nama yana ke...mazliana name tak glamer ke..ahaks

Rozita berkata...

hehehe...glamer ikut tahun kot..