Hadiah hari lahir - Cerita Ita                                                             Hadiah hari lahir Langkau ke kandungan utama

Hadiah hari lahir

assalamualaikum semua,


gambar en google

nak kongsikan dengan korang apa aku dapat pada hari lahir sempena hari lahir aku hari ni....


bila korang tengok je gambar tu mesti korang kata....bertuahnya kau ita oiiii....merasa dapat iphone 5.....

pastu mula la ada suara-suara kata.... untung la..... orang dapat hadiah....

pastu ada gak suara halus lagi kata..... eleh...pakai handphone mahal tapi hutang keliling pinggang..... (ada ke?)

tak kisah la korang nak kata apa tapi yang penting aku gumbira....hahaha....


hadiah apa aku dapat pagi ni.... ni haaa la.....



aku pun konpius mana nama betul dia..

Kari kambing RM6

capati  RM1.50 dan kari kambing RM6


makan capati dengan kari kambing kat Restauran Kita.... hahaha.... heaven ko!.....
lagi best dari iphone 5 tau.... lebih lagi leh jadi darah daging....hihi....


p/s tapi kalau dapat Blackberry 10 ok gak....bang....oooo....bang....

Ulasan

  1. hehehe...selamat hari jadi..iphone satu hari akan bosan gak..tapi memory pergi makan during birthday akan terpahat selamanya..heheh

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  2. capati ek fames kat sini. Cuba bodek2 sikit. nanti dapat la.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pasti famous ke tak.. tapi menimbum capati dia ready...hihi.. lupa nak snap.. tapi memang lembut la..sedap sgt...

      Padam
  3. Yang pentingnya ialah ingatan.

    P/S : Akak dok KL, kerja KL. Hubby kerja di Padang Lalang/ Tg Api, dok di Kuantan. Di Kg Sg Deraka...terrace house yang baru siap and ada yang dalam construction tu. Masuk kat simpang yg ada signboard tadika Sg Deraka tu lah yang.. hihihihi. Sekolah anak Ita kan? Weekends, sometimes kami di Kuantan, usually ada di Melaka sebab rumah kami di Melaka. KL and Kuantan, rental houses jer. Ha, pening kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok faham...hihi..PJJ kan? so anak2 kat melaka la kan?..

      betul tu kak.. yg paling penting ingatan..

      Padam
    2. Er, anak (singular not plural), ada kat PD. Sekolah sana, tingga dengan atok dan nenek. Ha, tambah pening kan...hihihihi

      Padam
  4. tapi kalau dapat sungguh telefon tuu best jugak..haahah

    BalasPadam
  5. Makan pun sedap jg..tp pandai2 lh ita ambik hati encik hubby, mn tau dpt handphone tu best jugak kan..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen :) Link blog tidak dibenarkan sama sekali. Jika ada, komen anda akan dibuang atau ditandakan spam.

Catatan popular daripada blog ini

Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ?

assalamualaikum semua, aku ingat dulu pernah terima soalan dari blog ni la.. lama dulu.. pasal perbezaan antara Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas dan jugak Tadika biasa.. memang lama aku menung bila baca soalan tu.. pasal masa tu aku memang tak tau nak jawab apa.. hahaha.. serius ko.. masa tu aku baru je ada anak sorang dan aku hentam je hantar memana ikut kemampuan kami masa tu.. Apa Beza Pra Sekolah, Tabika Perpaduan, Tabika Kemas, Tadika ? memang tak pernah la terfikir pun nak cari info atau nak tanya sapa-sapa pun masa tu.. bila fikir-fikirkan balik terasa jugak masa alahai teruknya kami sebagai ibubapa.. dan kami terasa jugak semakin teruk bila abg long dah masuk 2 tahun kat salah satu tadika swasta ni.. tapi nampaknya kenal huruf pun tak tau.. pengsan aku bila ingat balik.. aku mula fikir mungkin sebab abg long sendiri jenis budak yang ada masalah dyslexia.. tapi minor la.. nanti la aku cerita pasal dyslexia tu.. lepas tu kami buat keputusan pu

"Dia r*gol-r*gol saya..."

assalamualaikum semua, alahai payah betul nak menulis sekarang ni...macam-macam halangan ada.... tapi hari ni nak jugak cari kekuatan nak menulis...sebab apa tau? haaa... cuba tengok tajuk tu haa... pengsan tak kalau baca tajuk tu? kalau korang nak pengsan baca tajuk aku lagi la tau... sebab apa tau? yang sebut tu anak aku....diulangi ANAK AKU ....adoiiii la... apa la nak jadi dengan budak-budak sekarang ni ntah...kecut perut ummi kau dengar ni nak oiiii.... nak tau lanjut? ok meh aku cite... ceritanya gini.... semalam waktu balik keja aku ajak la shah singgah Giant beli barang sikit...dalam perjalanan dari dalam kereta tu biasalah kan kami memang akan pimpin anak-anak jalan sampai masuk dalam... dan kebiasanya bagi anak 4 macam kami ni bahagi-bahagi lah siapa nak pimpin siapa... dan biasanya aku akan dukung adik hadi sambil pimpin kakak husna... yang abg ngah dengan abg long terserah pada shah la pulak.. tapi kalau ikut anak-anak semua nak ummi pimpin... ajer rebeh ba

Rayuan untuk kakak husna..

assalamualaikum semua, aku nak sambung cerita pasal permohonan sekolah kakak husna yang tak berjaya aritu.. ada ke yang berminat nak tau cerita lanjut? kalau takde pun aku saja je la nak kongsikan kot-kot akan ada ibubapa yang mengalami nasib sama macam aku nanti kan... jadinya ini panduan untuk korang yang bakal ada anak berumur 6 tahun akan datang... Rayuan ke Pra Sekolah inilah pra sekolah idaman kakak.. ni namanya mengintai dari celah tingkap.. hehe macam aku ceritakan dalam entri sebelum ni, kakak husna tak berjaya nak dapatkan tempat ke Pra Sekolah di sekolah yang sama dengan abg long.. dan aku pun pergi ke sekolah keesokkan harinya selepas menerima surat penolakan tu.. Usaha merayu untuk prasekolah aku pergi dalam waktu pagi.. waktu orang tengah sibuk nak hantar anak-anak masing-masing ke sekolah.. kalau ikutkan waktu tu memang macam tak berapa sesuai memandangkan cikgu-cikgu sedang agak sibuk menguruskan anak murid masuk ke kelas masing-masing.. belum