Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 19 Disember 2012

Ice Room Bandar Baru Nilai

assalamualaikum semua,

disebabkan aku semakin lost dengan apa yang cikgu ajar... maka terjadilah entry ini...
boleh gitu??? hihihi...kira boleh je la ye...

kali ni nak cerita pasal Restoran Ice Room Bandar Baru Nilai...

kami serang tempat ni pada hari pertama kami sampai ke nilai ni....
dah lama aim tempat ni sejak dari Kuantan dah masukkan dalam list wajib pegi... konon-konon nak try ice cream durian dia.... tapi lain  pulak bil dah sampai....

hari kami sampai sini ahad lepas tu hujan memang lebat sesangat...sampai tak nampak jalan dah.... puas memusing nak cari tempat makan tapi tak jumpa yang sesuai.... ceh...sebenornya alasan je tu nak makan ice cream yang sebenornya.... hahaha...

dan tentunya memang aku la yang paling excited...(memang selalunya camtu la).... nak order memacam ni...ye la Ice Room mana ada kat kuantan kan tapi disebabkan nak selamatkan poket dari terbarai terus pasal duit tak bape nak ada....jadinya ini aje yang dapat kami order...

tengah tunggu order masa ni.... ummi kena ambik gambar jadi ayah kena pegang adik  husna... hihi...
keseluruhan makanan yang kami order di Ice Room hari tu


spagetti bolognese... shah kata sedap lagi aku masak... huhu...

mintak plain bun tapi dapat barbeque bun....aiseh...

anak bujang boring asyik kena marah pasal tak duduk diam...

ice cream yang kami order sebelah kiri tu Tropical mix fruit dan sebelah kanan  Peanut kot nama dia...

ada lagi yang kami order nasi goreng famous untuk bebudak... shah kata ok la rasa dia... ke sebab kami lapor? hihi... tapi aku tak tau sebab tak rasa...

lagi yang kami order ialah mushroom soup yang must order untuk anak kecik tu dan dicicah bersama dengan plain bun... sedap bun dia... tapi comel-comel noo....

haaa.... review pasal ice cream dia ... yang tropical mix fruit tu pada pendapat aku nyesal beli pasal manis bebenor.... kalau aku tau baik try durian punya... tapi nak buat camne dah rambang mata...
yang kacang tu tak nyesal beli... memang sedap sampai tiap kali makan memang jilat sudu...hihi...

harga kat sini...boleh tahan la cuma bagusnya dia tak kenakan cas perkhidmatan pada pengguna... aku suka tu... tak macam kfc dan mcD kan?

pastu satu je yang rasa agak menyampah... tau nape? apasal lak restoran camni suka nooo ambik orang bangla...nepal untuk ekrja dengan diorang? ke memang budak-budak kita tak suka kerja camni? 

masalah tau...macam kami order plain bun dapat barbeque bun...dah makan baru tau dan shah kan jenis malas nak bising terus order lain pulak... dah kena rm4.50 kat situ...saje je nak ambik duit orang kan? nyampah....

dah tu mintak air suam pun bape kali nak kena cakap...ke dia tak faham air suam tu apa? hahaha...

eh sebelum tu nak mintak maaf ek yang janji cerita muzium coklat tu carry forward... pasal tak sempat nak menaip pepanjang...

p/s semalam dah tengok kapal terbang...hari ni nak pergi mana ye? ada cadangan?
Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

azza_mastura berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

angah , tak tapau ke ? slurppp ... *air liur meleleh*

Rozita abd rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesat dik...kesat....hihi...

x leh nak tapau... kalau tapau kita kena bawak peti ais bergerak pulak...tp rugi aarrr tak sempat nak rasa durian punya..

Rozita abd rahman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesat dik...kesat....hihi...

x leh nak tapau... kalau tapau kita kena bawak peti ais bergerak pulak...tp rugi aarrr tak sempat nak rasa durian punya..